BMW, Honda i Ford pripremaju platformu za usluge punjenja

BMW, Ford i Honda objavili su da će uspostaviti platformu koja će u Sjevernoj Americi povezati autokompanije s energetskim tvrtkama i vozačima električnih vozila i omogućiti upravljanje uslugama punjenja i dijeljenje struje.

Hina | 13.09.2023. / 12:41

Punjenje električnog automobila, ilustracija (Foto: Getty Images)

Trojka će osnovati zajedničku tvrtku ChargeScape koja će, kako navode, biti od koristi i vozačima električnih vozila i elektroprivredi u SAD-u i Kanadi, budući da će otključati potpuno novu vrijednost koju električna vozila mogu pružiti električnoj mreži.

Financijsku korist za vozače električnih vozila donosit će upravljanje uslugama punjenja i dijeljenje energije, objašnjavaju.

Pouzdanost i održivost električne mreže temelj su budućnosti električnog pogona, naglasio je Thomas Ruemenapp, potpredsjednik inženjerstva u BMW-ovoj sjevernoameričkoj podružnici.

Punjenje električnog automobila, ilustracija Njemačka ubrzava elektrifikaciju velikim širenjem infrastrukture punjača za električna vozila

Električna vozila, ilustracija Nova pravila EU-a: Punionica za električne automobile na svakih 60, za kamione svakih 120 kilometara

ChargeScape planira ubrzati proces širenja rješenja za pametno punjenje i komunikaciju vozila s okolinom u cijeloj zemlji, uz paralelnu veću korist za korisnike, potporu stabilnosti mreže i pomoć u maksimizaciji potrošnje obnovljive energije, dodao je Ruemenapp.

Dogovor još moraju odobriti regulator i očekuje se da će tvrtka početi s radom početkom sljedeće godine, poručili su iz BMW-a, Forda i Honde. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti