Britanska premijerka: Facebook pomaže teroristima, zlostavljačima djece i trgovcima robljem

U govoru koji bi tek trebala održati u Davosu britanska premijerka Theresa May oštro će napasti društvene mreže.

Martina Čizmić | 25.01.2018. / 08:50

Theresa May (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Britanska premijerka Theresa May iskoristit će svoje obraćanje svjetskim liderima i medijima na WEF-u u Davosu kako bi lansirala napad na Facebook.

Tako barem najavljuju britanski mediji. Prema njihovim najavama i dijelovima njezina govora koji bi trebala održati, premijerka May pozvat će investitore da pritisnu tehnološke kompanije ne bi li ih natjerali da se ozbiljnije uhvate u koštac s borbom protiv kriminala i terorista.

Te kompanije jednostavno ne smiju stajati i gledati dok se njihove platforme koriste za zlostavljanje djece, moderno ropstvo ili širenje terorističkog i ekstremističkog sadržaja, navodno će reći May te dodati kako društvene mreže imaju odgovornost da koriste svoje najbolje ljude kako bi razvili nove načine za automatsko uklanjanje ekstremističkog sadržaja sa svojih platformi.

No britanska premijerka neće se ograničiti samo na društvene mreže. Dotaknut će se i drugih tehnoloških kompanija i umjetne inteligencije koju će, navodno, nazvati "najvećim testom vodstva našeg vremena". Dodat će i kako su se tijekom godina pojavljivali izumi koji su stvarali nezamislive napretke, a čovječanstvo je uspjelo te promjene pretvoriti u nešto korisno.

Nagađa se kako bi se May trebala dotaknuti i problema lažnih vijesti na društvenim mrežama, ali za to ćemo ipak morati pričekati njezin govor koji je predviđen oko 14 sati.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti