Britanska vlada pronašla je dobitnu kombinaciju kako potaknuti svoje građane da sudjeluju u NHS-ovoj akciji Test and Trace i testiraju se na koronavirus. Jednostavno je za promoviranje akcije angažirala - influencere.

Kako su za BBC potvrdili iz britanske vlade, promoviranje na društvenim mrežama bio je dio šire kampanje informiranja javnosti o programu. U to su bili uključeni i influenceri koji su za svoj "rad" dobili još nepoznatu svotu.

Kao odgovorna vlada koristimo sva dostupna sredstva kako bismo informirali javnost tijekom pandemije i podigli svijest o NHS Test and Trace programu, poručili su iz vlade.

Prema nekim procjenama influenceri koji su sudjelovali u promociji mogli su dobiti oko 15 tisuća funti po objavi. Naime, to je iznos koji mogu zaraditi kad dogovaraju kampanje s komercijalnim klijentima.

Posljednje informacije govore kako je NHS-ov Test and Trace program uspio pokriti 75,5 posto bliskih kontakata u Engleskoj te čak 80 posto građana pozitivnih na koronavirus. No, britanska vlada nada se da će, zahvaljujući javnoj kampanji, te brojke biti još i više.

Izvor: BBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju