Brutalne specifikacije: Lenovo Z5 Pro GT dolazi s novim Snapdragonom i 12 GB RAM-a

Specifikacije telefona kojeg je Lenovo jučer predstavio su impresivne – najjači model dolazi sa Snapdragonom 855, ima 12 GB RAM-a i 512 GB prostora za pohranu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.12.2018. / 10:28

Lenovo Z5 Pro GT (Foto: Lenovo) (Foto: Lenovo)

Lenovo je predstavio najjači pametni telefon do sada koji dolazi s najnovijom (i najsnažnijom) generacijom Qualcommovog Snapdragon chipseta. Model Z5 Pro GT vjerojatno će biti prvi pametni telefon koji će se moću kupiti sa Snapdragonom 855 te bi se u prodaji na kineskom tržištu trebao pojaviti već tijekom sljedećeg mjeseca. Što se specifikacija tiče, ovaj telefon izgleda impresivno, napomenuli su na stranici 9to5 Google jer, osim najnovijeg Snapdragona, dolazi i s čak 12 GB RAM-a.

Lenovo Z5 Pro GT (Foto: Lenovo) (Foto: Lenovo)

Još prošle godine bismo za ekran dijagonale 6,39 (riječ je o AMOLED ekranu) rekli da je iznimno velik, no danas uz sve više uređaja sa zaslonom od ruba do ruba, dijagonale veće od 6 inča postale su uobičajena stvar, ne samo među uređajima najviše kategorije, već i među pametnim telefonima niže kategorije. Dobra vijest za sve koji ne vole notch, odnosno urez u zaslon u kojem se nalazi kamera jest da ovaj uređaj nema takav notch – kamera je skrivena ispod kliznog mehanizma, što je omogućilo Lenovu korištenje ekrana od ruba do ruba.

Još jedna opcija koju ima novi Lenovo, a koju možemo očekivati u sve većem broju top modela jest senzor otisaka prstiju ugrađen u ekran tako da će vlasnici ovog telefona za otključavanje samo dodirnuti ekran prstom. Sa stražnje strane nalaze se dvije kamere rezolucije 16 MP i 24 MP, dok se s prednje strane nalaze kamere rezolucije 16 MP i 8 MP koje su, dakle, skrivene ispod kućišta "iskoče" pri fotografiranju.

Lenovo Z5 Pro GT (Foto: Lenovo) (Foto: Lenovo)

Najjača verzija ovog telefona, osim 12 GB RAM-a, ima i 512 GB prostora za pohranu podataka, a u prodaji će se pojaviti i verzije s manje memorije (6 i 8 GB) i prostora za pohranu (128 i 256 GB) i o svim tim faktorima ovisit će i cijena ovog smartphonea – za najjaču verziju u Kini bit će potrebno platiti oko 650 dolara, što uopće nije previše za model sa Snapdragonom 855, 12 GB RAM-a i 512 GB prostora za pohranu podataka.

Od ostalih opcija spomenut ćemo i bateriju kapaciteta 3350 mAh, 3,5 mm izlaz za slušalice te atraktivan dizajn i kućište u kombinaciji crne i crvene boje.

Izvor: 9to5Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti