Budući modeli Appleovih telefona i tableta trebali bi imati baterije još većeg kapaciteta

Apple bi u svojim uređajima u budućnosti mogao početi koristiti manje komponente, što znači da će u njima biti više mjesta za još veće baterije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.08.2021. / 12:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Telefoni su danas postali moćni poput računala i s fotografskim karakteristikama sličnim DSLR fotoaparatima, no unatoč poboljšanjima u gotovo svim segmentima, većina korisnika i dalje je ponajviše nezadovoljna - baterijom. Ovisno o modelu i načinu uporabe, baterije na nekim telefonima danas mogu izdržati i dva dana između punjenja, no s obzirom na to da se mobilni uređaji koriste gotovo cijeli dan, većina korisnika mora ih povezati s punjačem prije kraja dana.

Slika nije dostupna Xiaomi prestigao Apple i zauzeo drugo mjesto na globalnom tržištu pametnih telefona

Za sve one koji nisu zadovoljni s trajanjem baterija na iPhoneu i iPadu stižu dobre vijesti, odnosno bolje rečeno - glasine o dobrim vijestima. Naime, najvrjednija kompanija na svijetu planira u budućnosti koristiti tzv. integrirane pasivne uređaje (IPD) za periferne čipove koje koriste u svojim proizvodima poput telefona, tableta i računala. Osim što bi takvi čipovi trebali biti manji i tanji, oni će omogućiti i bolje performanse u odnosu na čipove koji se trenutačno koriste u iPhoneu, iPadu i Macovima.

Slika nije dostupna Novi model iPhonea SE bit će najjeftiniji Appleov telefon s podrškom za 5G

Manje dimenzije čipova znače i više mjesta u kućištima tih uređaja, a taj višak mjesta Appleu će omogućiti postavljanje većih baterija. S većim baterijama, odnosno s baterijama većeg kapaciteta korisnici bi rjeđe trebali povezivati svoje uređaje s punjačima. Kada možemo očekivati takve uređaje s manjim čipovima i većim baterijama još nije poznato, no prema informacijama sa stranice Mac Rumors, Apple je TSMC-u već dao zeleno svjetlo za proizvodnju IPD-a koji će se koristiti u budućim modelima iPada i iPhonea.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti