Bugatti Rimac najavio otvaranje novog razvojnog centra u Italiji

Talijanski tim bit će zadužen za razvoj novih tehnologija i najsuvremenije inženjerstvo u svrhu ispunjavanja tog zadatka.

Martina Čizmić | 13.10.2023. / 13:41

Bugatti i Rimac (Foto: Bugatti Rimac)

Godinu dana nakon što je Bugatti Rimac otvorio svoj dizajnerski i inženjerski centar u Berlinu, najavili su otvaranje novog centra za istraživanje, razvoj i inovacije. Ovog puta u talijanskoj Bologni. 

Kako su poručili iz Bugatti Rimca, novi će centar približiti kompaniju  njezinim partnerima i dobavljačima te joj tako omogućiti pružanje brze i responzivne podrške tamo gdje je to potrebno. Istovremeno, centar će biti i podrška sjedištu kompanije u Zagrebu, a u njemu će raditi do 50 budućih zaposlenika, u tandemu s hrvatskim timom.

Podsjetili su kako, od svog osnutka 2021. godine, kompanija Bugatti Rimac jasno ističe kako na tržište namjerava plasirati inovativna rješenja koja će automobilske performanse i inoviranje podići na nove razine. Talijanski tim će pritom biti zadužen za razvoj novih tehnologija i najsuvremenije inženjerstvo u svrhu ispunjavanja tog zadatka.

Novi će centar, ističu, ne samo pridonijeti formiranju budućnosti kompanije, već i odati priznanje Bugattijevoj slavnoj prošlosti. U sklopu novog pogona bit će otvoren i Heritage centar u kojem će biti izloženi neki od najpoznatijih modela tog brenda iz prošlosti. Osim toga, u istom će se pogonu odvijati i tzv. obrnuti inženjering automobilskih dijelova u sklopu Bugattijeva programa La Maison Pur Sang, koji pruža usluge restauracije i rekonfiguracije povijesnih modela automobila Bugatti u tvornici Atelier u francuskom Molsheimu.

 Od našeg osnutka u studenome 2021. godine Bugatti Rimac nastoji stvoriti novu definiciju hiperautomobila kroz spoj dizajna, performansi, i tehničkog umijeća, što je vidljivo i iz našeg kontinuiranog razvoja. Nakon uspješnog pokretanja ureda u Berlinu prošle godine, s iznimnim ponosom najavljujem našu prisutnost u još jednom području koje je dalo golemi doprinos automobilskom svijetu: u sjevernoj Italiji, u kojoj postoji obilje inženjerske stručnosti i talenta. Otvaranje talijanskog centra za istraživanje, razvoj i inovacije još je jedan ključni trenutak za kompaniju Bugatti Rimac. Uvjeren sam kako će centar imati iznimno važnu ulogu u razvoju inovativnih automobila i tehnologija koje svijet s nestrpljenjem očekuje, istaknuo je Emilio Scervo, glavni tehnološki direktor kompanije Bugatti Rimac.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti