Carmageddon se vraća uz podršku preko Kickstartera

Carmageddon, igra koja je mnoge od nas držala zalijepljene za ekrane starih računala vraća se upravo pomoću njenih vjernih obožavatelja.

Zimo Zimo Nikola Jozić | 25.05.2012. / 21:13

Carmageddon se vraća uz podršku preko Kickstartera

Carmageddon, igra koja je mnoge od nas držala zalijepljene za ekrane starih računala vraća se upravo pomoću njenih vjernih obožavatelja.

Stainless, privatna tvrtka koja je izdala odličan Construction Derby i Carmageddon odabrala je Kickstarter kao način financiranja razvoja nove reinkarnacije Carmageddona.

Za one mlađe koji nisu upoznati sa Carmageddonom evo par detalja. Carmageddon je prva igra koja je u široj javnosti izazvala žestoke reakcije vezane za nasilje, krv i čistu i kristalnu zlobu u igrama.

Igra u kojoj se nabrijanim autom vozite ulicama grada i gazite sve što se nalazi ispred vas. Prolaznici, životinje, mame s kolicima, drugi auti, hitne pomoći, taksisti, sve su to mete koje uništavali na neki način, naravno, uz puno vrištanja i krvi.

Tko bi rekao, no čak se i sam Papa pobunio protiv igre. Osim što je unijela ogromnu dozu agresivnosti, nasilja i zabave u svijet kompjutorskih igri, bila je jedna od prvih koja je koristila 3D fiziku, omogućavala multiplayer preko kućne LAN mreže, imala je action replay, imala je mnogo nivoa i puno kombinacija bodova, napredovanja i ostalih ludih značajki. Podsjećamo, to je bilo prije 15 godina.

Stainless je tek nedavno natrag otkupio prava za novu verziju Carmageddona i već su uspjeli potrošiti sve svoje novce na razvoj nove igre. Sad je red na obožavateljima igre koji pod utjecajem sjećanja na dobru staru Carmageddon zabavu žele donirati momcima za novi nastavak.

Ovisno o veličini donacije, možete dobiti majicu, kopiju igre, naljepnice za auto i slične stvari. Ukoliko donirate 1000$ po vama ili nekom drugom (op.a. hehe šefu :) ) ekipa će dizajnirati nevinog pješaka kojeg će cijeli svijet moći gaziti. Jeftino, zar ne ?

Preporučujemo da na Kickstarteru pogledate cijeli projekt detaljnije i ukoliko ste zainteresirani, donirate ekipi iz Stainlessa kako bi čim prije dosegli fond od 400.000$ koliko im treba da završe igru. Požurite, već su blizu!!

U nastavku pogledajte kako je to izgledalo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti