CD drive je out. Appleov Mac OS X Lion dostupan će biti putem Mac App Storea

Najavom Appleovog događaja za developere, isti će vrlo vjerojatno objaviti novi Mac OS X Lion, najnapredniji operativni sistem Applea

Zimo Zimo Zimo | 05.05.2011. / 14:02

CD drive je out. Appleov Mac OS X Lion dostupan će biti putem Mac App Storea

Najavom Appleovog događaja za developere, isti će vrlo vjerojatno objaviti novi Mac OS X Lion, najnapredniji operativni sistem Applea.

Već smo prije pisali da Apple više neće distribuirati software fizički, već će sve biti dostupno putem njihove trgovine Mac App Store. Nadogradnja novog 10.7 Liona navodno će biti upravo preko

Mac App Storea čime se Apple fokusira na distribuciju svojeg software online.

Prijenosna računala poput MacBook Air-a novi će software moći nadograditi bez potrebe za kupnjom istog na CD-u, dakle doslovno sa dva klika moći će imati novi i unaprijeđeni operativni sistem za svoje računalo.

Zašto je to važno? Naime, Apple ovim potezom može u potpunosti ukloniti CD drive čime bi dobio dovoljno novog prostora u koji može proširiti bateriju kako bi vijek trajanja računala bio dulji.

Appleinsider navodi kako se prognozira da će Apple u potpunosti ukloniti CD drive na svojim MacBook Pro računalima u narednih 12 do 18 mjeseci.

Dokaz da će novi Lion biti dostupan putem Mac App Storea dokazuje slika ispod, koja ja već stigla developerima. No za sve one koji imaju sporu internetsku vezu, postoji mogućnost da će ti korisnici svoj Lion 10.7. moći dobiti i putem fizičkog medija.

Sve u svemu unatoč ovim glasinama ipak ćemo biti sigurniji kada se sve službeno objavi 06. lipnja na Worldwide Developers Conference u San Franciscu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti