CES 2020: Western Digital prezentirao SSD disk s rekordnih 8 TB prostora za pohranu podataka

Zamislite da sve što ste ikad imali od podataka na računalu stane na jedan hard disk pa zamislite da taj hard disk stane u vaš džep. Zapravo ne morate zamišljati jer na tehnološkom sajmu CES 2020 Western Digital pobrinuo se da to postane stvarnost. Ukratko, napravili su SSD hard disk zapremine nevjerojatnih 8 terabajta.

Branimir Vorša | 07.01.2020. / 16:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prosječan SSD disk visokog kapaciteta na tržištu danas ima prostor za pohranu od 2 TB i to se smatra i jest ogroman prostor za pohranu podataka korisnika. No Western Digital, odnosno njihov SanDisk, na tehnološkom sajmu CES 2020 u Las Vegasu pokazao je svoju najnoviju igračku - prototip SSD diska zapremine nevjerojatnih 8 TB. Osim što su postavili novi rekord, njihov disk stane i u vaš džep, štoviše, dizajniran je s tim u vidu.

Cijena po kojoj bi se to čudo moglo prodavati zasad je nepoznata, no poznato je kojom se brzinom s njega prenose podaci. Koristeći SuperSpeed protokol, taj prototip postiže prijenosne brzine od 20 gigabita u sekundi putem USB priključka.

Većina prosječnih korisnika računala na taj disk mogla bi vjerojatno pospremiti sve podatke koje su ikad imali pohranjene na računalima, a za one koji su u konstantnoj potrazi za adekvatnim prostorom za pohranu svojih podataka, koji je siguran, uvijek pri ruci i fizički odjeljiv od računala, ovo je vjerojatno pravo rješenje za vas.

Izvor: Zdnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti