ChatGPT je predvidio rezultat i strijelce utakmice Hrvatske protiv Albanije

Prva prognoza ChatGPT-a za utakmicu protiv Španjolske nije bila uspješna. Nadamo se da će danas situacija biti drukčija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.06.2024. / 08:33

Hrvatska na EURO-u (Foto: Afp)

Prije utakmice sa Španjolskom upitali smo ChatGPT predviđanja o rezultatima i većina je bila zadovoljna odgovorom. Umjetna inteligencija tada je predvidjela da bi susret mogao završiti s 1:1, a da bi gol mogao postići Kramarić. No već nakon prvog poluvremena bilo nam je jasno da protiv Španjolaca nemamo šanse za osvajanje bodova te se za ostvarivanje glavnog cilja, a to je prolaz u sljedeći krug, trebamo fokusirati na sljedeće dvije utakmice.

VAR soba Tehnološka rješenja na EURO-u: Evo za koje će se situacije koristiti VAR

Danas u 15 sati na rasporedu je drugi susret Hrvatske na Euru. Ovog puta u utakmicu ulazimo s ulogom favorita i imperativom pobjede. Ako želimo proći u sljedeći krug, moramo pobijediti, iako ni u slučaju remija nije sve izgubljeno, no onda bismo se trebali vaditi protiv Italije, što nije jednostavan zadatak.

Predviđanja ChatGPT-a (Foto: Screenshot ChatGPT)  

Hrvatska bi danas, prema predviđanjima analitičara i nogometnih stručnjaka, ali i umjetne inteligencije, trebala pobijediti. Upitali smo ChatGPT o njegovu viđenju utakmice te je chatbot napisao: Na temelju trenutačne forme i kvalitete obiju momčadi, predviđam da će Hrvatska pobijediti Albaniju. Hrvatska ima jaču ekipu s iskusnim igračima kao što su Modrić, Kovačić, Gvardiol i Perišić te su fizički dominantniji od Albanaca​. Moje je predviđanje da će konačni rezultat biti 3:0 za Hrvatsku. Hrvatska ima kapacitet postići više golova, dok je malo vjerojatno da će Albanija ozbiljno ugroziti njihov gol​.

Ovo bi bio odličan rezultat za Hrvatsku i zbog gol-razlike, koja bi mogla imati značajnu ulogu za prolazak u sljedeći krug.

FUSSBALLLIEBE Posebna pozornost posvećena je tehnologiji: S ovom će loptom Hrvati zabijati na Euru

Što se strijelaca tiče, ChatGPT je spomenuo Brunu Petkovića, Andreja Kramarića i Luku Modrića, no kaže kako je moguće da bi i drugi igrači mogli postići golove. Posebno je naglasio prekide i Joška Gvardiola kao potencijalnog strijelca te je spomenuo njegovu odličnu igru glavom.

Zanimljivo, prije nekoliko dana ChatGPT je na upit o rezultatu utakmice protiv Albanije dao drukčiji odgovor - tada je predvidio pobjedu 2:0, uz golove Perišića i Modrića.

Što se tiče prolaska u drugi krug, ChatGPT kaže kako Hrvatska ima velike šanse za prolazak, no treba naglasiti kako u svom odgovoru nije uzeo u obzir rezultat iz prve utakmice sa Španjolskom. Nadamo se kako će AI ovog puta imati više uspjeha s prognozama te da će Vatreni uzeti sva tri boda.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti