Pitali smo umjetnu inteligenciju za rezultat današnje utakmice, evo detaljnog odgovora

ChatGPT predvidio je rezultate za naše utakmice u skupini i ne bi imali ništa protiv da zaista tako završi.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.06.2024. / 08:00

Andrej Kramarić (Foto: Afp)

Ljubitelji nogometa mjesecima su križali dane do prvog susreta Vatrenih na EURO-u, a sada je taj dan napokon i došao! Večeras u 18 sati istrčat će na teren protiv tradicionalno neugodnih Španjolaca, a do kraja grupne faze čekaju nas još susreti s Albanijom i Italijom. Plan je jasan i u teoriji jednostavan - plasirati se u sljedeći krug.

A da bi se taj plan ostvario danas trebamo što bolji rezultat - pobjedu ili barem remi. Kako će proći današnja utakmica upitali smo najpoznatijeg AI asistenta na svijetu ChatGPT. Ovaj alat već je predvidio kako bi Hrvatska mogla završiti u četvrtfinalu i polufinalu, a umjetna inteligencija neće se iznenaditi niti ako završimo u finalu, iako nismo favoriti za postolje.

Olimpijski stadion u Berlinu Ako putujete u Njemačku, ovo su aplikacije koje trebate instalirati

Što se današnje utakmice tiče, ChatGPT je dao prilično detaljnu analizu, a zaključak je sljedeći: Sveukupno, Hrvatska bi mogla otvoriti utakmicu protiv Španjolske s čvrstom obranom i taktičkom disciplinom, tražeći prilike za brze prijelaze u napad. Ako uspiju kontrolirati posjed i iskoristiti svoje prilike, imaju dobru šansu za pozitivan rezultat.

Predviđanja CHatGPT-a (Foto: Zimo)

Na pitanje o konkretnom rezultatu, uz naglasak kako je to “izazvano zbog nepredvidivosti igre”, ChatGPT kaže: Španjolska je poznata po svom posjedu i tehničkoj igri, dok Hrvatska ima iskusne igrače koji mogu iznenaditi bilo kojeg protivnika. Obje momčadi imaju svoje prednosti i slabosti. Moje predviđanje rezultata utakmice između Hrvatske i Španjolske je 1:1. Smatram da će Španjolska vjerojatno dominirati u posjedu lopte, dok će Hrvatska tražiti prilike iz brzih kontranapada i prekida. Obje momčadi imaju kvalitetu da postignu gol, ali također i defenzivne snage koje mogu ograničiti protivnika. Ovaj rezultat bi odražavao ravnotežu snaga i vještina obiju momčadi.

FUSSBALLLIEBE Posebna pozornost posvećena je tehnologiji: S ovom će loptom Hrvati zabijati na Euru

Gol za Hrvatsku po tom predviđanju trebao bi postići Andrej Kramarić: Kramarić je iskusni napadač koji zna iskoristiti prilike, posebno iz brzih kontri i situacija u kaznenom prostoru. Mogao bi postići gol nakon preciznog dodavanja iz sredine terena ili iz prekida, dok će za Španjolce zabiti Morata.

Prema ChatGPT-u, Hrvatska bi trebala pobijediti Albaniju s 2-0, uz pogotke Modrića i Perišića, dok će Kramarić zabiti i protiv Italije s kojom bi također trebali remizirati 1-1.

Ako se ova predviđanja ispune, Hrvatska bi trebala proći u drugi krug.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti