Cilj prvog muzeja NFT-a je edukacija i populariziranje digitalne umjetnosti

Prvi stalni muzej NFT umjetnosti na svijetu nalazi se u američkom Seattleu, a glavni mu je cilj educiranje javnosti i populariziranje digitalne umjetnosti temeljene na blockchainu.

Hina | 30.04.2022. / 08:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nezamjenjivi tokeni (NFT) su vrsta digitalne imovine koja je nedavno eksplodirala u popularnosti, a NFT umjetnička djela prodaju se za milijune dolara. NFT postoje na blockchainu, evidenciji transakcija koja se čuva na umreženim računalima.

Slika nije dostupna Glazbeni spektakl stiže na Šalatu

Muzej je otvorio svoja vrata u siječnju i od tada pruža mjesto umjetnicima i kolekcionarima da prikažu svoje NFT-ove u fizičkom okruženju, dok je cilj educirati javnost o ovom prilično novom tržištu digitalne umjetnosti.

Stvarno smo shvatili sve mogućnosti gledanja na ovu vrstu umjetnosti na način da zapravo usporite, vidite sve detalje, rekla je Jennifer Wong, suosnivačica i kustosica u Seattle NFT muzeja, prenosi Reuters.

Prema izvješću irske tvrtke Research and Markets u ožujku, očekuje se da će globalno NFT tržište narasti na preko 21 milijardu dolara u 2022.

Slika nije dostupna Platio 2,9 milijuna dolara za prvi tvit, a sad ga prodaje: Pogledajte koliko mu nude za taj "dio povijesti"

NFT je zapravo samo ugovor koji označava vlasništvo nad nekom vrstom imovine, rekao je Peter Hamilton, koji je suosnivač muzeja. Ovi tokeni... su u osnovi ugovor koji kaže da ovaj serijski broj pripada ovom umjetničkom djelu, a ako posjedujete ovaj token, vi ste pravi vlasnik.

Muzej ima program planiran tijekom cijele godine. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti