Trendovi mobilnog poslovanja široko su rasprostranjeni u Srbiji, pokazuju rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija Cisco u okviru konferencije Cisco Expo 2012.

Skoro 80 posto ispitanih izjavilo je da poseduje lični uređaj (notebook, mobilni telefon ili tablet) sa koga pristupa kompanijskoj mreži u cilju korišćenja potrebnih podataka ili aplikacija.

Pored korišćenja ličnih uređaja u poslovne svrhe, iz kompanije Cisco ističu da je upotreba e-maila najzastupljenija na ličnim uređajima (39 posto) , zatim dolaze poslovne aplikacije (računovodstvo, mobilno plaćanje, elektronska prodaja, CRM) sa 18 posto, a na trećem mestu se “office” aplikacije (obrada teksta, tabele, prezentacije) sa 13 posto.

Takozvane “collaboration” aplikacije, odnosno aplikacije za saradnju kao što su web sastanci, konferencije i video, nalaze se na četvrtom mestu sa 11.54 posto.

70 posto ispitanih reklo je da njihove kompanije poseduju pravila vezana za korišćenje ličnih uređaja u poslovne svrhe, a preko 80 posto ispitanih reklo je da poseduje siguran pristup kompanijskoj mreži kada koriste lični uređaj.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju