Coca Cola zna kako iskoristiti ogromni potencijal mobilnog marketinga [VIDEO]

S velikim porastom broja pametnih telefona i tableta u posljednjih nekoliko godina, postalo je jasno da, uz društvene mreže, marketing dobiva potpuno novu dimenziju za koju je potrebno osmisliti sadržaj i način komunikacije drugačiji od onih postojećih.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 12.03.2013. / 11:38

Coca Cola zna kako iskoristiti ogromni potencijal mobilnog marketinga [VIDEO]

S velikim porastom broja pametnih telefona i tableta u posljednjih nekoliko godina, postalo je jasno da, uz društvene mreže, marketing dobiva potpuno novu dimenziju za koju je potrebno osmisliti sadržaj i način komunikacije drugačiji od onih postojećih. Coca Cola je jedan od najpoznatijih brandova na svijetu, a uz veliki budžet za marketinške kampanje za to je sigurno zaslužna i doza kreativnosti i inovacije u njima.

Posljednji primjer dolazi nam iz Hong Konga i odnosi se n 'Chock Chock' kampanju koju je vidjelo devet milijuna ljudi, te koja je rezultirala s 380.000 preuzimanja službene aplikacije kampanje u jednom mjesecu. Kako piše MicGadget, svake večeri u 22h Coca Cola je emitirala TV reklamu i od gledatelja tražila da protresu svoj smartphone uređaj s aplikacijom - kako bi 'uhvatili' padajuće boce i u istom trenutku osvojili nagrade. Interaktivna TV reklama postala je hit krajem 2011. godine, a gledatelji kod kuće, u kinima i ispred velikih ekrana na ulicama preuzimali su Coca Colinu aplikaciju i tresli svoje pametne telefone kako bi osvojili nagrade.

Uključujući TV, YouTube i Weibu (društvenu mrežu), reklama je bila pogledana 1,28 puta od strane svakog muškarca, žene, djeteta i tinejdžera u Hong Kongu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti