Ako ćete ikad odlučili učiti programirati, vjerojatno će vaš prvi korak biti Codecademy. Bio je to recimo moj prvi korak, bio je to i prvi korak za ostalih 24 milijuna korisnika.

Sa nešto više iskustva, tim iza Codecademyja danas je objavio novi dizajn stranice koji priliči jednom modernom, uredno dizajniranom i preglednom stranicom. Iako ni stara stranica nije bila toliko loša, novi dizajn je još više pojednostavljen za korištenje i snalaženje na samoj stranici.

Korisnici će tako i dalje učiti na interaktivan način, što znači da će odmah raditi na realnom kodu, pa će vas tako recimo HTML lekcija naučiti napraviti stranicu sličnu AirBnb-u, a novo iskustvo učenja kroz lekcije dobit će novo “lice” u ponedjeljak.

“Nova platforma namijenjena je ljudima da razvijaju svoje vještine pišući kod, na realnim projektima s konstantnim povratnim informacija.”, istaknuo je suosnivač i CEO Zach Sims. 

Novi dizajn usmjeren je na nekoliko glavnih dizajnerskih principa, uključujući i jednu kolumnu gdje god je to moguće izvesti. Prilikom objave nove stranice, Sims se osvrnuo na nekoliko svijetlih primjera svojih korisnika, gdje su neki ljudi otpušteni sa svojih poslova, te se posvetili učenju programiranja putem Codecademyja, a nakon kojeg su pokrenuli vlastite projekte. Tommy Nicholas, suosnivač Knox Paymentsa, učio je prve korake u pisanju koda upravo na Codecademy, a njegovu stranice prestižni magazin Time uvrstio je među 50 najboljih stranica prošle godine.

Za sada nema govora hoće li biti novih lekcija, no trenutno je dostupno učenje sljedećih jezika: PHP, Ruby, Phyton, JavaScript, jQuery, te HTML i CSS.

Ako želite, možete krenuti učiti programirati na codecademy.com, a više o samom procesu redizajna pročitate na njihovom blogu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju