Ljubitelji dobre kapljice, s naglaskom na vino, ovaj će „gadget“ vjerojatno dočekati s oduševljenjem. S njim možete natočiti čašu vina, a ostatak sačuvati bez straha da će se pokvariti...

Greg Lambert, osnivač Coravin kompanije, magistar je nuklearnog inženjeringa, radi s medicinskim tehnologijama i ljubitelj je dobrog vina. Priča o vadičepu koji zapravo ne otvara bocu vina i ostavlja čep od pluta netaknutim počela je kada je Lambertova supruga ostala trudna. Za njega, bila je to poprilično teška situacija, jer su on i supruga obožavali popiti čašu dobrog vina, ali je ona zbog trudnoće morala prestati...

Lambert nije želio odustati od svoje navike, ali je svakako želio sačuvati vino od oksidacije i propadanja. Na Coravinu je radio punih 14 godina i proizvod je modificiran čak 23 puta. „Kada je supruga prestala piti vino, jednostavno sam htio teleportirati količinu vina dovoljnu za jednu čašu, a da pritom čep od pluta ostavim na mjestu“, prisjeća se Greg Lambert početaka. Na kraju, upornost se isplatila, rođen je Coravin.

Riječ je o svojevrsnom mini-kanisteru, koji je punjen argonom, plinom koji ispunjava prazan prostor prilikom provlačenja igle kroz čep od pluta, a u isto vrijeme spriječava ulazak kisika i time štiti vino od oksidacije. Uz Coravin, boca vina može trajati nekoliko godina nakon što natočite čašu, dvije, a što je vino starije, kao što znamo, to je bolje i upravo je ova filozofija glavni razlog nastanka, a i svrha, Coravina.

Ono što je problematično je cijena, jer Coravin (za sada dostupan samo u Sjedinjenim Američkim Državama) prodaje se po cijeni od 299 $, što je popriličan iznos, a ni punjenja argona (traju 15-20 istakanja) nisu uključeni u cijenu, a svaki košta 9,95 USD. Zanimljiv izum, namijenjen onima koji uživaju u čaši vina, dok će onima koji troše boce vjerojatno biti apsolutno nezanimljiv...