Croatia Youth to Business Forum u Varaždinu ispunio očekivanja

Croatia Youth to Business Forum veliki je projekt studentske organizacije AIESEC Hrvatska koji je 5. prosinca po prvi put održan u Varaždinu u sklopu nacionalne konferencije AIESEC-a Hrvatske.

Zimo Zimo Mario Breljak | 07.12.2012. / 10:02

Croatia Youth to Business Forum u Varaždinu ispunio očekivanja

Croatia Youth to Business Forum veliki je projekt studentske organizacije AIESEC koji je 5. prosinca po prvi put održan u Varaždinu u sklopu nacionalne konferencije AIESEC-a Hrvatske. Na forumu je sudjelovalo više od 150 studenata koji su pratili Forum od njezinog predstavljanja i pozdravnih govora, pa sve do radionica na kojima su moderatori bili neke od tržišnih lidera u Hrvatskoj poput Hrvatskog Telekoma, DHL-a, Erstebanke i PwC-a Hrvatska.

Nakon što su se slegli dojmovi i obradili podaci udruga AIESEC je bila izuzetno zadovoljna odrađenim poslom. Potvrdio nam je to i Igor Mirković ispred organizacijskog odbora događaja. „Zadovoljni smo organizacijom cijelog događaja koji prošao odlično. Ispunili smo očekivanja koja smo zadali pred sebe. Odaziv je bio odličan jer su teme bile namijenjene studentima koji uskoro izlaze na tržište rada što je izazvalo njihovo zanimanje za sam događaj, te su iz prve ruke mogli vidjeti što se od njih očekuje.

Cijeli događaj je bio usmjeren na temu „Budući trendovi – kako na njih reagirati?“, koja je i ujedno bila i tema radionica koje su privukle najveći broj sudionika. Tako se glavna tema na radionicama podijelila na četiri osnovne teme: vodstvo, inovacije, poduzetništvo i društvena odgovornost. Svaka tvrtka, sudionik Foruma, imala je jednu temu kroz koju se predstavio kao lider na tržištu i poželjan poslodavac koristeći ideje mladih u unapređivanju poslovanja. Svaka radionica imala je najmanje 30 sudionika na kojima se moglo naučiti nešto novo o poslovnim trendovima u idućoj godini, inovativnim rješenjima, poduzetničkom načinu razmišljanja i sličnome.

Zanimljivost Foruma podignula je i panel diskusija na kojoj su sudjelovale uvažene gošće iz raznih državnih i gospodarskih institucija poput Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, DHL-a, PwC-a te iStudia. Gošće su odgovarale na pitanja studenata i predstavljale svoje iskustvo u radu s mladima i što se od njih očekuje na tržištu rada i kako mu je najbolje pristupiti.

Odlično organiziran Forum od strane AIESEC-a potvrdio je kako su studenti uvijek spremni sudjelovati u raznim događanjima koji se tiču njihove budućnosti. Očekujemo da će AIESEC i dalje organizirati zanimljiva događanja i studentima prikazati i druge aspekte tržišta i situacija koje ih mogu snaći pri zaposlenju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti