'Sorry Tesla, ali najbrži električni auto se proizvodi u... Hrvatskoj!'

Mate Rimac opet osvaja naslovnice svjetskih medija! Rimac automobili tvrde da imaju najbrži električni automobil na svijetu, Concept_One čija maksimalna brzina iznosi čak 355 km/h.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.02.2016. / 09:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mate Rimac i njegov Concept_One opet su izazvali reakcije u svjetskim medijima, a zasigurno njegov rad posebno prati i Elon Musk. Naime, kada se govori o budućnosti automobilske industrije, najčešće se spominju dva pojma – električni automobili i automobili bez vozača. Tržištem električnih automobila trenutno dominira Tesla čiji osnivač i izvršni direktor Elon Musk često zauzima naslovnice svjetskih medija, no ova kompanija ima sve veću konkurenciju, a možda i najveća konkurencija u budućnosti mogla bi im biti jedna hrvatska kompanija – Rimac Automobili.

'Žao nam je Tesla: Najbrži električni automobil napravljen je u… Hrvatskoj' – ovako su na Mashableu komentirali Concept_One, čiji je prototip predstavljen još 2011. i koji uskoro kreće u proizvodnju, a Mate Rimac prikazat će ga na nadolazećem automobilskom sajmu u Ženevi sljedećeg mjeseca.

Pismo koje je Rimac poslao Oreškoviću i tjednima čekao odgovor

Karakteristike ovog automobila zaista su brutalne – 1,088 KS, ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 2,6 sekundi, odnosno od 0 do 200 km/h za 6,2 sekundi, dok najveća brzina koju doseže ovaj automobil iznosi čak 355 km/h.

Ovo nisu fantastične brojke samo za jedan električni automobil, riječ o brojkama kojima teško mogu parirati i najbrži sportski automobili, ali i neki zrakoplovi, pohvalili su na Mashableu kompaniju Rimac Automobili i njihov Concept_One te dodali kako ovaj automobil ne donosi samo brutalnu snagu, već i udobnost vožnje te odlično opremljen interijer u kojem je sve napravljeno od aluminija i ugljičnih vlakana.

Jedina 'loša vijest' za sve ljubitelje brzih električnih automobila jest kako će Rimac Automobili napraviti samo osam ovih vozila, od čega je šest već prodano po cijeni od oko 675 tisuća funti. 

 

Yes, in Croatia.

Posted by Mate Rimac on 24. veljače 2016

Kao što je dobro poznato, Mate Rimac nedavno je pisao premijeru Oreškoviću i tražio od njega pomoć u pokušaju da u Hrvatsku dovede jednog poznatog proizvođača automobila te se nadamo kako bi i veliki uspjeh Concept_Onea i velika pažnja svjetskih medija koju je Rimac sada dobio predstavljanjem najbržeg električnog automobila na svijetu, mogli imati utjecaj na razvoj auto industrije u Hrvatskoj.

Inače, članak o tome kako je najbrži električni automobil napravljen u Hrvatskoj na svojom profilu na Facebooku komentirao i Rimac napisavši – 'Da, u Hrvatskoj'.  

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti