Dan prije predstavljanja procurili novi detalji o uređaju koji bi mogao mobitele u potpunosti izbaciti iz igre

Humaneov AI Pin predstavlja alternativu pametnim telefonima nudeći iskustvo korištenja bez zaslona.

Branimir Vorša | 09.11.2023. / 15:41

AI Pin na djelu
AI Pin na djelu (Foto: TED/Youtube)

U hrabrom iskoraku prema svijetu bez pametnih telefona tvrtka Humane predstavit će svoj revolucionarni uređaj - AI Pin. Iako je službeno predstavljanje zakazano za petak, portal The Verge došao je do ekskluzivnih dokumenata koji otkrivaju ključne detalje o tom inovativnom uređaju.

Pin, čija je cijena 699 dolara, uz mjesečnu pretplatu od 24 dolara, u biti je nosivi pametni telefon bez ekrana. Djeluje na Humaneovoj vlastitoj bežičnoj usluzi, radi na T-Mobile mreži i sadrži AI modele iz Microsofta i OpenAI-a.

Inovativna metoda interakcije

Apple Poznati analitičar objavio Appleove planove za 2024.: U glavnom fokusu je jedan proizvod i to nije novi iPhone

AI Pin je četvrtasta naprava dizajnirana za magnetsko pričvršćivanje na odjeću ili razne površine. Osim što je jednostavan magnet, služi i kao baterija. Uređaj je opremljen Qualcomm Snapdragon procesorom, kamerama, senzorima dubine i senzorima pokreta za praćenje okoline. Također se može pohvaliti "osobnim zvučnikom" i može se spojiti na Bluetooth slušalice.

AI Pin uvodi inovativne metode interakcije, obzirom da nema zaslon. Prvenstveno je pokretan glasom, nadopunjen zelenim laserskim projektorom koji projicira informacije na korisnikovu ruku. Uređaj također podržava interakciju temeljenu na gestama putem touchpada na samom uređaju. Važno je da Pin ne snima uvijek ili sluša, već zahtijeva ručnu aktivaciju, označenu takozvanom "Lampicom povjerenja" koja svijetli tijekom snimanja.

Potpuna zamjena za mobitel

Humane pozicionira AI Pin kao samostalan uređaj, a ne samo kao dodatak pametnom telefonu. Za 699 dolara korisnici dobivaju Pin, punjač i dva nastavka za baterije. Bit uređaja je mjesečna pretplata na Humane u iznosu od 24 dolara, koja nudi telefonski broj, mobilne podatke o Humaneovoj bežičnoj usluzi, pohranu u oblaku i neograničene AI upite, iako konkretni korišteni AI modeli zasad nisu otkriveni.

AI Pin na djelu Još nije ni lansiran, a ovaj AI uređaj već je imenovan jednim od najboljih izuma 2023. godine

AI Pin radi na Cosmos OS-u, besprijekornom sustavu dizajniranom za pozivanje različitih AI modela i alata prema potrebi korisnika, nalik ChatGPT-ovom sustavu dodataka. Može pisati poruke u stilu korisnika, sažimati ulazne sandučiće e-pošte, prevoditi jezike i identificirati hranu za prehrambene podatke. Uključeno je i streamanje glazbe sa značajkom "AI DJ", fotografske mogućnosti usmjerene na AI i više, iako su detalji oko tih značajki zasad slabi.

Za upravljanje uređajem, Humane nudi alat pod nazivom Humane.center, za postavljanje i prilagodbu, kao i pristup prikupljenim bilješkama, video zapisima i fotografijama, dok korisnik nosi AI Pin.

Humaneova službena najava uređaja očekuje se u petak, s nadom za više uvida u njegov datum izlaska na tržište, performanse i zaštitnim okvirom za taj uređaj.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti