Tokom današnjeg dana ova popularna business društvena mreža vrlo će vjerojatno postati i prva društvena mreža koja će postati javna.

Zadnje vrijeme sve su češće priče kako će LinkedIn -- profesionalna društvena mreža, biti i prva društvena mreža koja će izaći na burzu.

Oči kompanija poput Facebooka, Zynge, Groupona i Pandore uperene su u LinkedIn kako bi vidjeli kako će se LinkedIn snaći u novom okruženju, te kako bi polako pripremili svoj teren za javnu ponudu.

LinkedIn-ovi prihodi za prošlu godinu iznosili su 243 milijuna dolara od čega su netto prihodi bili 3.4 milijuna. Od ukupnih 7.84 milijuna dionica, za koju se navodi cijena od 45 dolara po dionici, LinkedIn nudi 4.83 milijuna dionica.

Investitori, među kojima su Sequoia Capital, Bessemer Venture Partners and Greylock Partners, a koji trenutno posjeduju udio u kompaniji neće prodavati svoj dio, kaže Forbes, dok će Bain Capital, Goldman Sachs Group, McGraw-Hill Co, te osnivač LinkedIna Reid Hoffman prodavati svoj udio.

Očekivanja su velika, bez daljnjega, a svi čekamo da vidimo otvorenje New Yorške burze. Više o ovoj priči pisat ćemo tokom dana.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju