Daniel Ackermann: Milijun eura investicije uložit ćemo u zapošljavanje novih 20-ak ljudi

Jučer je i službeno stigla potvrda kako je zagrebački iSTUDIO osigurano milijun eura investicije od strane slovenskog RSG Capitala.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 02.07.2013. / 10:31

Daniel Ackermann: Milijun eura investicije uložit ćemo u zapošljavanje novih 20-ak ljudi

Jučer je i službeno stigla potvrda kako je zagrebački iSTUDIO osigurano milijun eura investicije od strane slovenskog RSG Capitala.

Tvrtka iSTUDIO, koja trenutno zapošljava preko 50 ljudi, pridružila se tako i zagrebačkom ShoutEm-u koji je također prije nekoliko godina osigurao investiciju kod RSG-a. Povodom ovog značajnog ulaganja, popričali smo s Danielom Ackermannom, suvlasnikom tvrtke koji nam je odgovorio na nekoliko pitanja.

Dobili ste milijun eura investicije, što ćete učiniti s tim novcem?

Investirat ćemo najviše u ljude, širenje tima i ekspanziju na internacionalno tržište. U prvoj fazi, plan nam je zaposliti 10 do 20 novih ljudi, dok ćemo se kasnije većinom fokusirati na otvaranje novih ureda. 

Hoćemo li uskoro vidjeti neke nove proizvode ili se novac fokusira na razvoj kompanije?

Trenutno nam nisu u planu novi proizvodi, eventualno ekstenzije postojećih proizvoda. Investicija će se većinom trošiti za povećanje kvalitete proizvoda i usluga kao i za izlaske na nova tržišta.
 
Koliko dugo ste pregovarali oko ove investicije?

Upoznali smo se prije cca. 2 godine i počeli razgovore. No zapravo, glavni dio (nakon odluke da idemo u tom smjer), trajao je 6 mjeseci.
 
Zašto baš RSG Capital?

RSG kapital je najveći IT investicijski fond u regiji. Osim što su uistinu ozbiljan fond, imaju jako puno znanja i iskustva u svjetskoj IT sceni i puno nam mogu pomoći svojim znanjem i iskustvom. Zato mislimo da su idealni partner i tijekom pregovora, niti u jednom trenutku nismo uopće razmišljali o drugim opcijama.
 
Jeli to znak da iStudio kreće u ozbiljno osvajanje svjetskog tržišta?

Definitivno da. Mislimo da u regiji već sada dosta napredujemo i razvijamo se. No želimo ići dalje od toga i ići prema zapadnim tržištima. U planu je u idućih 12 mjeseci otvaranje novih 1-3 ureda što je jedan od prvih koraka. 
 
Koliko trenutno iznose prihodi iz inozemstva, a koliko iz Hrvatske?

Bivša Jugoslavija nam je trenutno nekih 70 % prihoda, dok ostatak 30 %. No ovaj drugi internacionalni dio nam raste na godišnjoj razini 1000 % već sada bez investicije, tako da možemo očekivati značajan rast

Koliko je ljudi zaposleno u iStudiju?

Cca. 50

Koliko podružnica imate?

Tri. Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, plus partnerstvo u SAD-u!
 
I za kraj, koji je tvoj posao u kompaniji?

CEO/cofounder

Foto via international.fon.rs

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti