Davno otkazana igra Warcraft Adventures: Lord of the Clans napokon dostupna svima

Sada napokon možete isprobati ovu 18 godina staru i otkazanu Blizzardovu igru.

Monika Nožić Monika Nožinić | 12.09.2016. / 12:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Već je poznato da Blizzard ima dugu tradiciju otkazivanja igara za koje misli da u tom trenutku nisu najbolja stvar koju mogu izbaciti na tržište. Te su igre dobile određen mitski status među fanovima Blizzardovih franšiza, a tu prije svega mislimo na StarCraft: Ghost i Warcraft adventures: Lord of the Clans, ali i otkazani Titan iz kojeg je nastao Overwatch.

Lord of the Clans je igra smještena u Warcraft svijet i u pitanju je klasična point & click avantura, jedan od najpopularnijih žanrova iz 90-ih godina prošlog stoljeća. Priča prati mladog Thralla i njegovu sudbinu u događajima nakon drugog rata, a prije onih koje ćemo gledati u Warcraft 3.

Igra je najprije trebala izaći krajem 1997., no rad na njoj se odužio, a onda je u svibnju 1998. iz Blizzarda stigla službena obavijest da je igra otkazana jer su u Blizzardu smatrali da ne ispunjava standarde koje žele ponuditi svojoj publici.

Igra je tako ostala neostvareni san Warcraft fanova i o njoj se često pisalo, a onda je 2011. godine izvjesni ruski youtuber Andrey Molchanov počeo objavljivati seriju videozapisa na kojima igra upravo ovu igru. Naravno, izazvao je veliku pažnju ogromnog broja fanova koji su od njega tražili da podijeli svoj primjerak igre. Mnogi su imali i velike financijske ponude kako bi dobili pristup datotekama igre, no Molchanov je sve odbijao, možda iz straha od tužbe ili možda samo zato što je jednostavno htio biti jedan od rijetkih ljudi s primjerkom te igre.

No, danas je njegovoj usamljenosti u igranju ove igre došao kraj jer je jedan drugi sretnik s primjerkom igre, s foruma Scrolls of Lore, odlučio da je vrijeme da svoju kopiju igre podijeli sa svima i tako svakome omogući da zaigra ovo zaboravljeno blago.

Ako i vi želite isprobati ovu 18 godina staru i otkazanu Blizzardovu igru, možete je preuzeti ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti