Dell predstavio UltraSharp zakrivljeni monitor

Kompanija Dell jpredstavila je novi monitor iz UltraSharp serije, koji osim panoramskog zakrivljenog ekrana, posjeduje i WQHD rezoluciju i 21:9 format slike.

Monika Nožić Monika Nožinić | 27.01.2015. / 13:07

Dell predstavio UltraSharp zakrivljeni monitor

Kompanija Dell predstavila je novi monitor iz UltraSharp serije koji, osim panoramskog zakrivljenog ekrana, posjeduje i WQHD rezoluciju i 21:9 format slike. Model sa oznakom U3415W dobitnik je i CES nagrade za inovacije na nedavno održanom Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu.

Zakrivljeni ekran dijagonale od 34 inča omogućava široko vidno polje koje aktivira kako primarna, tako i periferna područja vida, povećava kut gledanja i udobnost korištenja uređaja sa ravnomjerne udaljenosti. To znači da zahvaljujući zakrivljenom ekranu, korisnik manje pokreće oči u odnosu na rad sa ravnim monitorom.

Panoramsko i vizualno iskustvo koje nudi monitor Dell UltraSharp U3415W olakšava i rad na aplikacijama sa dva različita računala istovremeno, zahvaljujući tehnologiji "slika u slici", kao i udobniji rad, koristeći samo jednu tipkovnicu i miš za upravljanje sadržajem.

Od ergonomskih opcija, monitor pruža standardno podešavanje nagiba ekrana, kao i tilt (podešavanje vertikalnog ugla nagiba) i swivel (podešavanja horizontalnog ugla) opcije rotacije osnove, što monitor čini lako prilagodljivim potrebama i navikama korisnika.

Integrirani zvučnici jačine 18V donose jasan zvuk, a dodatne funkcije povezivanja podržavaju različite vrste uređaja te omogućuju rad na više zadataka istovremeno. Povezivanje pametnog telefona ili tablet uređaja na monitor moguće je preko Mini DisplayPort ili HDMI 2.0 kabela. Dell Easy Arrange opcija pruža bolju organiziranost korisnika u radu sa brojnim aplikacijama, email-ovima i više prozora na jednom ekranu.

Ovaj je monitor napravljen od ekoloških materijala, U3415W je BFR/PVC-free (bez vanjskih kablova), posjeduje ekološko staklo bez arsena i LED panel bez žive. Unaprijeđeno upravljanje napajanjem sa PowerNap opcijom gasi monitor na minimalnoj razini osvijetljenja ili ga automatski prebacuje u režim spavanja kada nije u upotrebi.

Foto: Digitimes

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti