Digitalni učenički inkubator kreće ponovno: Prijavite se do 14. veljače i razvijajte kreativne i poduzetničke potencijale

Vrijedne nagrade dodjeljuju se najinovativnijim timovima i školama, a posebno priznanje dobit će učitelji koji su znatno pridonijeli razvoju kreativnosti učenika.

Martina Čizmić | 09.02.2022. / 16:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Nakon odličnog starta s 2000 prijavljenih sudionika, više od 160 uključenih škola iz svih krajeva Hrvatske i 170 razvijenih inovativnih projekata u 2021. godini, nastavlja se Digitalni učenički inkubator – zapažena inicijativa Instituta za inovacije, Školske knjige i Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efikasnost i menadžment.

Podsjetimo, riječ je o projektu kojim se razvijaju kreativni i poduzetnički potencijali učenika osnovnih i srednjih škola kako bi se neprekidno stvarale nove generacije kreativaca i inovatora budućnosti.

U Digitalnom učeničkom inkubatoru mogu sudjelovati učenici viših razreda osnovne škole i srednje škole iz cijele Hrvatske, a prijaviti se mogu besplatno sve do 14. veljače 2022. na web stranici projekta. Cilj je projekta potaknuti učenike da se povežu i razmjenjuju zanimljive ideje i teme te da vježbaju apstraktno i kritički promišljati. Novost je ove godine, Digitalni inovacijski inkubator namijenjen studentima koji se također mogu prijaviti sa svojom novom i zanimljivom idejom. 

Slika nije dostupna Digitalni učenički inkubator povezuje učenike iz cijele Hrvatske kroz kreativnost, poduzetništvo i malo natjecateljskog duha

Tri tima s najinovativnijim projektima imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade u kategoriji osnovnih i srednjih škola, a posebno priznanje „Mentor inovatorˮ dodijelit će se učiteljima i profesorima koji su znatno pridonijeli razvoju kreativnosti svojih učenika. Jednako tako osnovna i srednja škola koje ostvare najzapaženije rezultate među svim timovima koji su uspješno završili Digitalni učenički inkubator osvojit će titulu „Škola za inovacijeˮ – nagradu za najinovativniju osnovnu i srednju školu u Hrvatskoj.

Digitalni učenički inkubator izvrsna je prilika za učenike da se angažiraju u stvarima koje ih zanimaju i ispunjavaju te da nauče kako od vlastitih ideja stvoriti nešto konkretno, opipljivo i vrijedno. Cilj nam je projektom izgraditi zajednicu onih koji žele dodatno razvijati sebe i svoje potencijale te postati pravi mladi genijalci i inovatori. Da bi u tome uspjeli, potrebno je stalno trenirati svoj mozak, postavljati sebi pitanja i usvajati nova znanja, vještine i perspektive, a upravo sve to i provodimo u Digitalnom učeničkom inkubatoru, istaknuo je voditelj projekta, Filip Vrhovnik. 

Učenici će najprije sudjelovati u edukativnom programu u kojem će razvijati znanja i vještine budućnosti uz istaknute profesore i stručnjake. Odgovore na pitanje kako kreativnost, inovacije i poduzetništvo funkcioniraju u praksi dobit će od samih poduzetnika među kojima je prošle godine bio i mladi Albert Gajšak čiji je put u uspješno poduzetništvo započeo upravo u školskim klupama i s kojim se školarci lako mogu poistovjetiti.

Slika nije dostupna Oni žele razvijati kreativnost i poduzetništvo kod učenika i uvjereni su da je to moguće i kroz obrazovni sustav

U ovom projektu mladi ljudi mogu čuti savjete i preporuke nekih od najboljih stručnjaka i poduzetnika u našoj zemlji koji ih mogu potaknuti na daljnji rast i razvoj vlastitih ideja. Mlade najviše moramo naučiti osobnom liderstvu i tomu da mogu sanjati i zamisliti što god žele te da preuzmu odgovornost za svoj život i ne traže isprike, nego prilike. Oni koji sanjaju velike snove obično ih i ostvare. Ovim projektom želimo dati mladima novu nadu koja je jača od straha koji su nam usadili mnogi u našem odrastanju i učiniti poduzetnike liderima našeg društva, kaže poduzetnik Ognjen Bagatin, jedan od edukatora u projektu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti