Dio Microsoftovog Kinect koda postaje open source

Izgleda da Microsoft svoj Kinect sustav za upravljanje pokretom želi učiniti još malo privlačnijim developerima kroz kontekst zanimljivijeg komunikacijskog sučelja za PC aplikacije.

Zimo Zimo Ante Malenica | 12.03.2013. / 12:23

Dio Microsoftovog Kinect koda postaje open source

Izgleda da Microsoft svoj Kinect sustav za upravljanje pokretom želi učiniti još malo privlačnijim developerima kroz kontekst zanimljivijeg komunikacijskog sučelja za PC aplikacije. Napredni uređaj koji na Xboxu 360 služi isključivo za zabavu, na PC-u bi mogao biti mnogo više, posebice sada kada će developeri dobiti besplatno dio Kinect koda.

Konkretno, riječ je o 22 uzorka koji uključuju C#, C++ i Visual Basic kodove za praćenje pokreta lica, pregled punog profila čovjeka i prezentacijske geste, sve to dostupno unutar Apache 2.0 open source licence.

Prema riječima Ben Lowera, community menadžera Kinect for Windows developerskog ogranka, ideja pretvaranja Kinect koda u open source je omogućiti developerima da ga sami iskoriste najbolje što znaju te da kroz vlastito iskustvo pomognu Microsoftu unaprijediti ga na određeni način.

Sam Kinect za Windows računala lansiran je prošle godine po preporučenoj cijeni od 249$. Iako komercijalno nije toliko zanimljiv PC publici koliko onoj na Xboxu, mnoge kompanije poput United Health Groupa, American Expressa, Mattela, Telefonice i Toyote napravile su programe koji umjesto dodirom omogućuju komunikaciju sa softwareom putem pokreta i glasa. O čemu konkretno govorimo, najbolje je da pogledate sami.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti