Djeca ne bi smjela koristiti Snapchat!

Iz Snapa, brane svoju aplikaciju i tvrde kako ona potiče komunikaciju među prijateljima, bez lova na komentare, lajkove ili dijeljenja.

Martina Čizmić | 13.01.2018. / 08:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Da društvene mreže ne utječu baš najbolje na mlade ljude, već smo utvrdili. No, britanska povjerenica za djecu (njihova inačica pravobraniteljice) smatra kako bi roditelji trebali zabraniti djeci korištenje Snapchata.

Neke škole diljem Velike Britanije već su počele zabranjivati korištenje Snapchata tijekom nastave, a povjerenica za djecu Anne Longfield smatra kako bi i roditelji trebali nastaviti s istom praksom i nakon škole.

Najviše ju smeta što Snapchat sa svojim mogućnostima izaziva svojevrsnu ovisnost kod djece. To se posebno odnosi na tzv. "vatricu" - kontinuirano dopisivanje između prijatelja dulje od tri dana. Djeca se međusobno natječu tko će dulje održati "vatricu" na životu.

Upozorila je roditelje da prouče aplikacije koje njihova djeca koriste te se upoznaju sa svim njihovim mogućnostima.

Ako niste sigurni, radije nemojte dopustiti djeci da koriste Snapchat, ističe povjerenica.

U nedavno objavljenom izvještaju, povjerenica je upozorila na negativne utjecaje društvenih mreža na djecu. Prije svega jer stvaraju pritisak na djecu da budu prisutni na društvenim mrežama i kroz "lajkove" i "sviđanja" prikupljaju odobravanje prijatelja.

Iz Snapa, tvrtke koja je osmislila Snapchat, brane svoju aplikaciju i tvrde kako ona potiče komunikaciju među prijateljima, bez lova na komentare, lajkove ili dijeljenja.

Veoma ozbiljno shvaćamo našu obavezu da stvorimo sigurno iskustvo za naše korisnike i nastavljamo s ulaganjem u sva sredstva koja bi to osigurala, poručili su iz Snapa.

Izvor: LCB

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti