DJI pozvao vlasnike svojih letjelica na hitnu nadogradnju softvera

Najpoznatijih svjetski proizvođač dronova ima problema s jednim od posljednjih modela

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 23.08.2017. / 07:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

DJI je apsolutni broj jedan kada su u pitanju bespilotne letjelice ili dronovi, u posljednje dvije godine kineska je kompanija nevjerojatnom dominacijom praktički pokorila tržište koje je u konstantnom rastu. Bilo da se radi o profesionalnim dronovima, bespilotnim letjelicama koje spadaju u kategoriju poluprofesionalnih ili onima koje običavamo nazivati “letjelicama za zabavu”, većina najpopularnijih dolazi upravo s DJI-ovim potpisom. Iznimna kvaliteta samih letjelica te kamera, koje dolaze u paketu s prihvatljivom cijenom, osigurale su tvrtki DJI vodeću poziciju koju konstantno drže.

Do sada, u pravilu, niti jedan od njihovih modela nije, za razliku od konkurencije, imao većih problema što se tiče sigurnosti letenja i upravljanja samim dronom, no za sve postoji prvi put. DJI je, naime, objavio kako jedan od njihovih posljednjih modela, DJI Spark “ima stanovitih problema i potrebna je hitna nadogradnja softvera”. Priznanje se pojavilo nakon što se “određeni broj korisnika”, pritom nije specificirano o kojem se broju radi, požalio na službenom DJI-ovom forumu za podršku kako njihovi dronovi “odjednom prestaju raditi i doslovce padaju s neba”.

DJI je, dakle, potvrdio kako postoje takvi problemi, napomenuo je kako se radi o zanemarivo malenu broju, ali je u isto vrijeme objavio sigurnosnu nadogradnju softvera koju preporučuje za instalaciju svim vlasnicima DJI Spark bespilotne letjelice. Zapravo, instalacija je obavezna, jer je DJI najavio kako će sve modele Sparka koji do 1. rujna ne budu imali instalirani posljednju stabilnu verziju samoga softvera onemogućiti u letenju. Stoga, ako ste kojim slučajem jedan od vlasnika najmanje letjelice iz DJI-ove ponude, vrijeme je za hitnu nadogradnju softvera, inače nema letenja…

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti