Dobila je i pohvale policije: Ženi je netko konstantno krao poštu, a onda je odlučila uzeti stvari u svoje ruke

Poslala je sama sebi paket i čekala da vidi što će se dogoditi. Lopovi su nasjeli na njeno lukavstvo.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.08.2024. / 12:19

Poštar, ilustracija (Foto: Getty Images)

Nakon što joj je netko iz poštanskog pretinca konstantno krao pakete i poštu, jedna je žena iz Kalifornije odlučila uzeti stvari u svoje ruke i uz pomoć tehnologije pobijedila je lopove. Njena pošta stizala je u sandučić u poštanskom uredu u Los Alamosu, a nekoliko puta kada je došla pokupiti pisma i pakete, njih nije bilo.

Apple AirTag Europol izdao zanimljivo upozorenje: Uređaji poput Appleovog AirTaga koriste se za praćenje droge i zabranjene robe

Kako joj nitko u pošti nije mogao pomoći, smislila je lukav plan. Kupila je Appleov AirTag, uređaj koji korisnici iPhonea koriste za pronalazak izgubljenih ključeva, novčanika, torbi i slično te ga je stavila u paket. Taj je paket poslala sama sebi, tj. na adresu poštanskog ureda na koji prima poštu i čekala hoće li ga netko podići. Upravo se to i dogodilo. Kada su lopovi uzeli i taj paket, njegovo je kretanje mogla pratiti putem AirTaga.

Žena, čije podatke mediji nisu objavili, o tome je obavijestila policiju koja je, zahvaljujući podacima AirTaga, pratila kretanje i lokaciju paketa. Nakon toga njihov je posao bio prilično jednostavan te su u kući u kojoj je bio paket s AirTagom našli i ostalu poštu i pakete ukradene toj ženi, ali pronašli su ukradenu poštu više od deset drugih ljudi. Zbog krađe, posjedovanja čekova s namjerom prijevare, krađe kartica i krađe identiteta uhićene su dvije osobe - 28-godišnjakinja i 37-godišnji muškarac koji je ranije već optužen za druga kaznena djela poput provala i krađa.

Iz šerifova ureda pohvalili su domišljatost i snalažljivost žrtve, kao i činjenicu da nije sama htjela istjerati pravdu, već je pozvala policiju koja je, zahvaljujući AirTagu, uspjela riješiti ne samo njen slučaj, već i brojne druge slučajeve krađi poštanskih pošiljki.

Krađa automobila Gradonačelnik New Yorka ima genijalno rješenje za problem krađe automobila: Pozvao je građane da koriste maleni Appleov gadget

Iako se AirTag u ovom slučaju pokazao odličnim alatom u borbi protiv kradljivaca, treba naglasiti kako je u prošlosti bilo slučajeva u kojima su upravo lopovi koristili taj Appleov gadget kako bi mogli pratiti vozila koja su htjeli ukrasti. Također, zabilježeni su i pokušaju praćenja i uhođenja korištenjem Airtaga.

Izvor: ABC News

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti