Dobili ste ovakvu poruku od Facebooka? Kliknite i informirajte se o koronavirusu

I Facebook se aktivno uključio u educiranje korisnika o širenju koronavirusa te ih potaknuo da pomognu spriječiti njegovo daljnje širenje.

Martina Čizmić | 05.03.2020. / 10:03

Facebook o koronavirusu (Foto: Facebook/Zimo)

Većinu je korisnika Facebooka u Hrvatskoj, dok su pregledavali novosti jutros, dočekala zanimljiva poruka. 

Naime, Facebook se aktivno uključio u kampanju sprječavanja širenja koronavirusa diljem svijeta, i to educiranjem svojih korisnika. 

Svi korisnici, ovisno o tome u kojem dijelu svijeta borave, dobili su obavijest i link na lokalnu državnu organizaciju koja se brine o javnom zdravstvu. U Hrvatskoj je to Hrvatski zavod za javno zdravstvo. 

Klikom na link preusmjerava ih se na stranice HZJZ-a na kojima mogu pronaći sve relevantne i aktualne podatke o epidemiji koronavirusa, kako se zaštititi, što napraviti u slučaju sumnje na zarazu koronavirusom, ali i aktualne podatke o broju zaraženih u Hrvatskoj. 

To nije jedini način na koji se Facebook bori protiv koronavirusa. Već ranije najavili su kako kreću u borbu protiv lažnih i neistinitih oglasa te lažnih i neistinitih objava u grupama koje su se poput požara proširile u posljednja dva mjeseca. 

Facebook, ilustracija I Facebook u borbi protiv koronavirusa: Uklanjaju se oglasi koji obećavaju izlječenje i šire lažne informacije

I šef Facebooka Mark Zuckerberg obratio se korisnicima u poduljoj objavi u kojoj je nabrojio sve što su dosad poduzeli, ali i sve što planiraju poduzeti. 

Slika nije dostupna Šef Facebooka ima nultu stopu tolerancije kad je riječ o koronavirusu: "Sve koji šire laži ćemo blokirati"

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti