Iako se zbog svoje politike prema objavljivanju političkih oglasa našao na udaru, Facebook je ipak pokazao da može i ispravno reagirati kad treba.

Objavili su da će pooštriti pravila za objavu oglasa vezanih za koronavirus na toj društvenoj mreži. Svi oglasi koji u sebi sadrže poruku kojom se obećava izlječenje ili prevencija virusa, kao i oni koji pokušavaju podići paniku, biti će odmah uklonjeni i zabranjeni.

Među oglasima koji se uklanjaju jesu oni u kojima se prodaju zaštitne maske koje "100 % štite od virusa".

Ista će pravila biti primijenjena i na Marketplaceu, Facebookovu oglasniku, na kojem se u posljednje vrijeme pojavljuju oglasi u kojima se po višestruko većim cijenama prodaju medicinske maske i "lijekovi protiv koronavirusa".

Posebna će pozornost biti posvećena i grupama u kojima se dijele sumnjivi i neprovjereni savjeti kako se zaštititi, a koji bi mogli izazvati više štete nego koristi.

Facebook je već ranije aktivirao svoju mrežu faktografa kojima je glavna zadaća provjeriti istinitost tvrdnji o koronavirusu koje se objavljuju na toj društvenoj mreži. Objave koje se pokažu lažnima ili neistinitima odmah se uklanjaju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju