Dođite i sudjelujte u osnivanju udruge za digitalna prava i digitalnu demokraciju

Iako još u osnivanju, Udruga već ima ambiciozne planove.

Martina Čizmić | 11.05.2018. / 10:32

Digitalno društvo (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Digitalno društvo sa sobom donosi neke promjene koje se odražavaju ne samo na tvrtke i organizacije, već i na pojedince. Upravo kako bi građane upoznali s njihovim digitalnim pravima i digitalnom demokracijom, u Zagrebu se osniva prva udruga za digitalna prava i digitalnu demokraciju u Hrvatskoj - Digitalna Demokroacija (Digital DemoCroatia).

Pokretačica inicijative Leina Meštrović je entuzijastica za slobodan pristup internetu s višegodišnjim iskustvom rada u Europskoj komisiji i aktivizma u okviru organizacije European digital rights – EDRi. Kako je istaknula, Digitalna Demokroacija raditi će na pokretanju platforme za informiranje i analizu političkih događanja na području tehnologije na europskoj razini te aktivno zastupati novih generacija digitalnih prava i sloboda.

Iako još u osnivanju, Udruga već ima ambiciozne planove. Tako se planiraju baviti korištenjem tehnologije za dobrobit svih građana, multidisciplinarnim pristupom Internetu kao i propitivanjem tehničkih rješenja za decentralizirani P2P Internet nove generacije, obrazovanje za digitalnu uključivost i sigurnost, te razne oblike digitalnog društvenog poduzetništva.

Iz Udruge također najavljuju da će, kad se za to steknu uvjeti, pružati besplatnu pravnu pomoć u području zakonodavstva koje regulira ICT. Najavljuju i niz besplatnih GDPR savjetovanja u suradnji s uredom organizacije European digital rights – EDRi u Bruxellesu.

Upravo kako bi proslava ovog događaja bila demokratska i participativna, sukladno osnovnim postulatima Udruge, pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže danas, 11. svibnja, u HUB 385, u Zagrebu, od 18 sati i s njima podijele "što Internet znači za vas kao građanina i koje bi vama korisne ciljeve naša Udruga mogla ispuniti u budućnosti".

Poslije događanja bit će priređena mala proslava i pizza party kako bi odmah dokazali da se participacija isplati - u ovom slučaju trenutačno!
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti