Dođite na startup radionicu i saznajte kako pobijediti na SeedCampu, dobiti financiranje i ući na američko tržište

Kako smo najavili prije par dana Founder Institute organizira svoju prvu javnu radionicu u Varaždinu. Cilj ove interaktivne radionice je pomoći poduzetnicima razviti ideju u uspješnu stabilnu tehnološku tvrtku.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 27.09.2013. / 13:19

Dođite na startup radionicu i saznajte kako pobijediti na SeedCampu, dobiti financiranje i ući na američko tržište

Kako smo najavili prije par dana Founder Institute organizira svoju prvu javnu radionicu u Varaždinu. Cilj ove interaktivne radionice je pomoći poduzetnicima razviti ideju u uspješnu stabilnu tehnološku tvrtku.

Mentori koji će održati radinice su Dino Ravnic iz GIS Cloud-a, prve hrvatske tvrtke koja je pobijedila na Seedcamp-u i osvojila investiciju te Damir Bulić, osnivača tvrtke Metadata i uspješnog startupa Equel.

Dođite na startup radionicu i saznajte kako pobijediti na SeedCampu, dobiti financiranje i ući na američko tržište Kako dobiti financiranje izvan Hrvatske te proširiti poslovanje u SAD, ali i na druga strana tržišta biti će fokus prezentacije koju će održati Dino Ravnic. Pobjeda na Mini Seedcampu održanom u Zagrebu 2010. godine preokrenula je poslovanje GIS Cloud-a naglavačke. Za tvrtku se otvorio potpuno novi svijet, koji je tada u Hrvatskoj bio u povojima, a zahtjevao je brze reakcije kako bi se proizvod kvalitetno izgradio i pronašao svoje kupce na tržištu. Savjeti dobiveni u susretima sa iskusnim poduzetnicima koji su taj put prošli u više navrata bio je neizmjerna pomoć u praktičnom rješavanju problema i pristupu rješavanju problema.

Kroz takva mentorstva, Seedcamp week nekoliko mjeseci poslije, pa i preseljenjem tvrtke u London na 6 mjeseci kako bi bili dio toga ekosustava, pomogao je osnivačima da svoju ideju razviju i pretvore tvrtku u korisnu platformu. Ulazak i fokus tvrtke na američko tržiše nije bio lagan, ali takva iskustva su veoma pomogli da postane stabilna tvrtka sa velikim brojem klijenata.  

Posjetioci radionice će imati priliku upoznati i Damira Bulića, osnivača i vlasnika firme Metadata i uspješnog startupa Equel. Damir ima klijente u preko 90 zemalja svijeta i bavi se programiranjem, razvojem aplikacija, bazama podataka itd. Iako je bio pozvan da bude mentor u Founder Institutu, Damir je zaključio da želi sudjelovati u programu kao polaznik. Iako uspješan uvidio je vrijednost mreže mentora i iskustva koje mu može pomoći. U konačnici to je rezultiralo startupom razvijenim tijelom nekoliko mjeseci i već ima prve klijente u SAD-u. Na radionici će biti još polaznika Founder Institute-a u Hrvatskoj i to Iva Matasić (http://www.consulio.eu/), Bruno Blumenschein (http://sportinti.me/) koji vam mogu pomoći kvalitetnim savjetima te direktori Founder Institute Zagreb. 

Iz Founder Instituta, najvećem svjetskom akceleratoru, najavljuju kako planiraju stvoriti brojna nova radna mjesta u Hrvatskoj do 2015. Ovo planiraju ostvariti pokretanjem više od 30 novih, lokalnih tehnoloških tvrtki godišnje kroz svoj program. U samo četiri godine postojanja, Founder Institute sa sjedištem u Silicijskoj dolini pokrenuo je oko 900 novih tehnoloških tvrtki diljem svijeta, a procjenjuje se da su ove tvrtke već su stvorile 5.000 novih radnih mjesta. Pomažući lokalni mladim poduzetnicima u pokretanju novih i uspješnih tvrtki, Founder Institute može imati značajan utjecaj na stvaranje novih radnih mjesta u lokalnoj zajednici u narednih nekoliko godina.

Founder Institut u suradnji sa Tehnološkim parkom u Varaždinu i ZIMO vas poziva na besplatni Startup Ideation Bootcamp  01.10.2013. u 18:30 sati. Ovaj događaj je prilika za upoznavanje sa programom Founder Institute-a, ali i za učiti od iskusnih poduzetnika koji će rado sa vama podijeliti tajne svoga uspjeha koje su itekako vrijedi saznati razgovarajući s njima.  

Molimo vas da za sve ostale informacije i registraciju otvorite link http://fi.co/courses/3747

Zainteresirani kandidati se mogu prijaviti na program i uzeti besplatni prijemni test na http://fi.co/apply/zagreb. Oni koji ostvare visoke rezultate na testu i pokažu osobine uspješnih poduzetnika biti će pozvani da sudjeluju u obuci u semestru u Zagrebu. Konačni rok za prijavu je na krajnji rok 27.10.2013., ali oni koji se prijave do 06.10.2013. platiti će 40% manju upisninu i ispunjavaju uvjete za razne stipendije uključujući i stipendiju za ukupno najbolju žensku kandidatkinju. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti