Događa se i najboljima: Na hakiranim YouTube i Twitter profilima britanske vojske osvanuo - Elon Musk

Trenutno nije poznato tko je i kako uspio hakirati profile britanske vojske, kao ni što će to točno britanska vojska "naučiti" iz ovog incidenta.

Martina Čizmić | 04.07.2022. / 12:58

Britanska vojska, ilustracija (Foto: Getty Images)

Posjetitelji YouTube i Twitter profila britanske vojske nemalo se iznenadili kad su, umjesto promotivnog i informativnog sadržaja, ugledali video u kojem Elon Musk promovira kriptovalute odnosno tvitove koji promoviraju NFT.

Britanska vojska potvrdila je "proboj", poručivši kako "informacijsku sigurnost uzimaju veoma ozbiljno" te da rade na rješavanju problema. U međuvremenu su oba profila vraćena pod kontrolu britanske vojske, a obnovljen je i njihov sadržaj.

Iako smo riješili problem, istraga traje i dalje, poručio je glasnogovornik britanske vojske.

Britanska vojska na Twitteru je objavila i ispriku.

 

 Ispričavamo se zbog privremenih poteškoća na našem zidu. Provest ćemo punu istragu i naučiti nešto iz ovog incidenta. Hvala vam što nas pratite, a normalno funkcioniranje će se sad nastaviti, zapisali su.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da su popularni računi na različitim platformama hakirani i iskorišteni za promociju kriptovaluta. Pred dvije godine, u srpnju 2020. brojni računi poznatih osoba hakirani su na Twitteru, a haker je objavljivao prevarantske tvitove i linkove.

Slika nije dostupna Skandal na Twitteru: Hakeri upali u račune Gatesa, Obame, Bidena... Izvukli više od 100 tisuća dolara

Nedavno se na udaru hakera našao i Hrvatski rukometni savez i to baš u vrijeme europskog rukomentog prvenstva, kad su također ostali bez kontrole nad svojim YouTube računom.

Trenutno nije poznato tko je i kako uspio hakirati profile britanske vojske, kao ni što će to točno britanska vojska "naučiti" iz ovog incidenta. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti