Posjetitelji YouTube i Twitter profila britanske vojske nemalo se iznenadili kad su, umjesto promotivnog i informativnog sadržaja, ugledali video u kojem Elon Musk promovira kriptovalute odnosno tvitove koji promoviraju NFT.

Britanska vojska potvrdila je "proboj", poručivši kako "informacijsku sigurnost uzimaju veoma ozbiljno" te da rade na rješavanju problema. U međuvremenu su oba profila vraćena pod kontrolu britanske vojske, a obnovljen je i njihov sadržaj.

Iako smo riješili problem, istraga traje i dalje, poručio je glasnogovornik britanske vojske.

Britanska vojska na Twitteru je objavila i ispriku.

 

 Ispričavamo se zbog privremenih poteškoća na našem zidu. Provest ćemo punu istragu i naučiti nešto iz ovog incidenta. Hvala vam što nas pratite, a normalno funkcioniranje će se sad nastaviti, zapisali su.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da su popularni računi na različitim platformama hakirani i iskorišteni za promociju kriptovaluta. Pred dvije godine, u srpnju 2020. brojni računi poznatih osoba hakirani su na Twitteru, a haker je objavljivao prevarantske tvitove i linkove.

Slika nije dostupna Skandal na Twitteru: Hakeri upali u račune Gatesa, Obame, Bidena... Izvukli više od 100 tisuća dolara

Nedavno se na udaru hakera našao i Hrvatski rukometni savez i to baš u vrijeme europskog rukomentog prvenstva, kad su također ostali bez kontrole nad svojim YouTube računom.

Trenutno nije poznato tko je i kako uspio hakirati profile britanske vojske, kao ni što će to točno britanska vojska "naučiti" iz ovog incidenta. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju