Doista nenormalno: Kripto programer se zapalio kako bi promovirao svoju meme kriptovalutu

Kripto programer pretrpio je teške opekline u opasnom performansu kako bi promovirao svoju meme kriptovalutu.

Branimir Vorša | 25.05.2024. / 07:38

Mikol se oporavlja od opasnog performansa u bolnici
Mikol se oporavlja od opasnog performansa u bolnici (Foto: X/@Ryan_S_Gladwin)

Američki programer manje poznate kriptovalute oporavlja se od teških opeklina zadobivenih tijekom izvođenja performansa u livestreamu, koji je imao za cilj promovirati njegovu meme kriptovalutu, TruthorDare (DARE). Incident je uključivao dotičnog kripto programera Mikola koji se polio alkoholom i trčao kroz vatromet, zbog čega se zapalio i završio u bolnici.

Mikol je stvorio DARE na Solaninoj platformi Pump.fun samo tjedan dana prije navedenog incidenta. Njegovi investitori sada pridonose njegovom liječenju u traumatološkom centru u Miamiju.

"Živi smo"

Dan nakon nesreće, Mikol je objavio video na platformi X kako bi umirio svoje pratitelje. "Samo želim podijeliti ovu poruku zajednici DARE i reći da smo živi", rekao je.

Nismo odustali od vas. Vraćamo se jači, bolji nego ikada. Sada se oporavljam. Ovdje ću biti neka tri do četiri dana. Možda manje; tko zna?, dodao je.

Unatoč izraženoj opeklini na čelu, Mikol je obećao brz povratak. “Ovo sam oduvijek želio učiniti. Vidite me kako to radim strastveno svaki dan i ne mogu iznevjeriti svoju zajednicu, svoju obitelj. I vi ste radili isto za mene”, poručio je Mikol.

Stručnjak za gašenje požara procijenio je da je Mikol možda zadobio opekline trećeg stupnja na 35 posto tijela, prema portalu Decrypt.

Opasan trend

Incident je izazvao različite reakcije. Dok su neki su "trolirali" Mikola, drugi su hvalili njegovu iznimnu predanost. Kripto komentatori i drugi stručnjaci istaknuli su to kao upozoravajuću priču o kulturi meme kriptovaluta bez ograničenja.

Taj Mikolov incident naglašava nekoliko zabrinjavajućih trendova i temeljnih motivacija unutar internetske kulture, a posebno u kontekstu web3 meme kriptovaluta, rekla je psihologinja Nadja Bester za Cryptopolitan. Dodala je da platforme poput Pump.fun potiču ekstremna ponašanja nagrađujući vidljivost i potencijalnu financijsku dobit, stvarajući opasnu povratnu spregu.

Sve za novac...

Mikolov suludi performans bio je pokušaj da ojača svoj novi token, DARE, koji ima tržišnu kapitalizaciju od 265.000 dolara. Vrijednost tokena, međutim, pala je za 70 posto na 0,0002643 dolara u posljednja 24 sata.

U prošlom livestreamu Mikol je sebi zapalio hlače, ali ovaj put je njegov performans opasno eskalirao. Dok su njegovi prijatelji pokušavali ugasiti vatru, ponestalo im je vode i odgovarajuće opreme za gašenje požara. Uslijedila je panika dok je Mikol vrištao upomoć, zbog čega su požurili da ga odvedu u bolnicu.

Kripto blogerica Polynya komentirala je u međuvremenu da su rasistički, seksistički i drugi usr*ni meme novčići samo su sredstvo za prijenos bogatstva, od mnogih, do najodvratnijih ljudi na planetu.

Izvor: msn.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti