Domaća IT tvrtka bilježi rekordni rast i najavljuje dodatno širenje u zapadnoj Europi i SAD-u

Iza Serengetija je veoma uspješna godina u kojoj su zabilježili rast prihoda od čak 27 posto.

Martina Čizmić | 16.12.2022. / 18:35

Ana Milas i Goran Kalanj (Foto: Mirko Janković/Serengeti)

Iako je ova godina bila izazovna za sve tvrtke, neke su tvrtke uspjele ostvariti rekordne rezultate. Tako su se iz IT tvrtke Serengeti pohvalili rastom prihoda i novim zaposlenicima, ali i širenjem na strana tržište. 

Kako je istaknuo predsjednik uprave i osnivač tvrtke Goran Kalanj, otvaranje ureda u Splitu ovoga ljeta te, kasnije, i podružnice u Sarajevu, nastavak je Serengetijeva višegodišnjeg rasta.

Organski rast naša je konstanta od samih početaka i vjerujem da smo jedna od rijetkih domaćih tvrtki koja ostvaruje rast na više razina istovremeno – rastemo teritorijalno, rastemo po broju zaposlenika, po broju klijenata, projekata i prihodima. Trenutačno smo na 200 zaposlenih, a prihode procjenjujemo na oko 70 milijuna kuna, otkrio je Kalanj.

Napomenuo je kako je iza Serengetija više od 300 projekata te su višegodišnji pouzdani parter brojnih klijenata u Hrvatskoj i regiji, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Švedskoj i Danskoj, a ove je godine započela i suradnja s tvrtkom Planet Payment, jednom od najvećih kartičarskih tvrtki u svijetu, za koju rade na nekoliko core aplikacija. Također, u proteklom su razdoblju jače iskoračili i na vrlo izazovno i konkurentno tržište SAD-a. Intenziviranje poslovanja na američkom tržištu očekuje se i iduće godine, uglavnom i kao rezultat sudjelovanja na poslovnim konferencijama u tom dijelu svijeta.

I u sljedećeoj godini imaju ambiciozne planove. Najavili su intenziviranje aktivnosti u zapadnoj Europi i SAD-u, dodatno zapošljavanje, posebice u uredu u Splitu i u BiH, gdje planiraju zaposliti do 20 novih ljudi do kraja 2023. godine. 

Dosadašnji direktor prodaje, Ivan Milas, imenovan je suvlasnikom tvrtke u partnerstvu s većinskim vlasnikom i direktorom Goranom Kalanjem.

Kako je pojasnio Kalanj, to je nastavak višegodišnje praksa ulaganja u osobni i profesionalni razvoj zaposlenika te u sustav nagrađivanja, što se tvrtki vraća kroz visoku razinu zadovoljstva i lojalnosti. 

Zdravo radno okruženje, osjećaj sigurnosti i prepoznavanje vrijednosti i potencijala svakog zaposlenika utkano je u DNK naše tvrtke te je jedan od ključnih aspekata uspješnog poslovanja upravo dugoročno ulaganje u zaposlenike. Dodamo li tome i naše stabilne odnose s postojećim kupcima, sigurni smo u još više novih referenci i rast broja novih, zapadnoeuropskih klijenata, zaključio je Kalanj.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti