Domaća platforma osmislila prvo osiguranje koje sigurnim vozačima vraća novac

Iz Boonta ističu kako im je namjera razvijati svoj program vjernosti kako bi klijentima omogućili i druge pogodnosti.

Martina Čizmić | 03.07.2024. / 16:05

Predstavljanje platforme Boont (Foto: Boont)

Tehnološki startup Boont razvio je platformu koja će razveseliti sve vozače. Naime, njihova aplikacija prati na koji način vozači voze, a oni vozači koji voze po pravilima i bez nervoze, dobivaju u određenom postotku povrat premije osiguranja koje uplaćuju. 

Ovaj, kako sami kažu, inovativni koncept, osmislili su Žarko Fatović, osnivač Boonta i njegovi partneri, a podršku o obliku osiguravajuće kuće dalo im je Groupama osiguranje. Jedinstveni pristup omogućuje individualno profiliranje rizika svakog vozača, nudeći personalizirane cijene koje odražavaju stvarnu razinu rizika.

Kao inovativni hrvatski start up, u suradnji s Groupama osiguranjem razvili smo jedinstveno osiguranje na tržištu koje nagrađuje odgovorne vozače povratom novca. Naša misija je povećati sigurnost na cestama poticanjem odgovornog ponašanja vozača. Cilj nam je smanjiti broj prometnih nesreća na cestama i nagraditi odgovorne vozače kao pozitivne primjere drugima. Zato razvijamo inovativne i tehnološki napredne usluge koje korisnicima nude bolje uvjete. Naše osiguranje koristi najsuvremenije tehnologije za bilježenje vozačkih navika, što nam omogućuje preciznu procjenu rizika i pružanje prilagođenih rješenja. Zahvaljujući partnerstvu s Groupama osiguranjem, u mogućnosti smo ponuditi stabilno i pouzdano osiguranje koje objedinjuje najbolje od tehnologije i tradicionalnog osiguranja, pružajući korisnicima proizvode koji odgovaraju njihovim stvarnim potrebama i vozačkim ponašanju, istaknuo je Fatović. 

Uz povećanje sigurnosti i tehnološke inovacije, cilj Boont osiguranja jest i omogućiti uštede svojim klijentima. S ovim jedinstvenim proizvodom, vozači koji pokažu odgovorno ponašanje na cestama mogu ostvariti povrat dijela premije. Na taj način, njihova pažnja i briga za sigurnost u prometu se izravno nagrađuju.

U poduzetničkoj i inovativnoj ideji na kojoj se temelji Boont prepoznali smo vrijednosti i ciljeve koje i sami promoviramo: sigurnu vožnju i što veću individualizaciju rizika. S obzirom na to da smo prethodno razvili fleksibilan poslovni model koji je mogao podržati ovakvu suradnju, odlučili smo se za otvaranje suradnje s Boont-om te se nadamo kako će njihov poduzetnički pothvat biti uspješan primjer drugima da nastave dalje s inovacijama u ovome području, istaknuo je Marijan Kralj, direktor službe za razvoj portfelja proizvoda u Groupama osiguranju.

Kako biste koristili ovu inovaciju u osiguranju, potrebno je instalirati besplatnu Boont aplikaciju na svoje pametne telefone. U njoj vozači mogu pratiti svoje vožnje i ostvariti povrat premije vožnjom bez korištenja mobitela, vožnjom koja uključuje prikladnu brzinu i vožnjom u kojoj se izbjegavaju nagla ubrzanja i kočenja.

Na temelju senzora ugrađenih u pametne telefone, Boont aplikacija bilježi ključne parametre vožnje. Ovi podaci služe za ocjenu vozačkog ponašanja na temelju čega se obračunava povrat premije. Boont očekuje da će više od 80% vozača koji koriste telematiku ostvariti pravo na povrat dijela premije. Povrat premije se svim klijentima obračunava svakih 12 tjedana te isplaćuje na njihov račun unutar Boont aplikacije. Što su ocjene vožnje bolje, to je i postotak povrata veći. Po primitku povrata premije na račun unutar Boont aplikacije, klijenti dalje mogu raspolagati s njime po želji, bilo za kupnju druge police ili isplatiti na tekući račun.Ovaj sustav motivira vozače da neprestano poboljšavaju svoje vozačke vještine i održavaju sigurnost na cestama. 

Iz Boonta ističu kako im je namjera razvijati svoj program vjernosti kako bi klijentima omogućili i druge pogodnosti. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti