Domaća tvrtka s Toyotom dogovorila stratešku suradnju oko automatizacije

Ugradnjom Gideonovog softvera za autonomiju na Toyotina vozila, tržište će dobiti rješenja za neke od do sada neriješenih problema automatizacije, sa jednostavnijim i kraćim projektima implementacije.

Martina Čizmić | 22.02.2024. / 13:31

Roboti Gideon Brothersa (Foto: Gideon Brothers)

Osječka tvrtka Gideon objavila je kako je pokrenula stratešku suradnju u području automatizacije s Toyota Material Handling Europe.

Kako ističu, udružili su snage kako bi odgovorili na značajan rast potražnje za automatizacijom i fleksibilnim robotičkim rješenjima. 

Toyota Material Handling je najveća sastavnica Toyota Industries Corporation (TICO), globalnog lidera u ponudi opreme za rukovanje materijalom u industriji. Europska organizacija Toyota Material Handlinga, sa sjedištem u Švedskoj, djeluje u više od 30 zemalja diljem Europe, a s timom od 12.000 zaposlenika tržištu pruža velik portfolio viličara i skladišne opreme.

Ugradnjom Gideonovog softvera za autonomiju na Toyotina vozila, tržište će dobiti rješenja za neke od do sada neriješenih problema automatizacije, sa jednostavnijim i kraćim projektima implementacije. Gideon je do sada već razvio rješenja za autonomni utovar i istovar kamiona u proizvodnji i skladištima, te kolaborativno rješenje za komisioniranje robe u distribucijskim centrima za maloprodaju.

Gideon je razvio impresivan softver i kameru za vizualnu percepciju, kombinirajući fleksibilno, autonomno i inteligentno ponašanje vozila sa specifičnim primjenama u logistici te jednostavnim sučeljem za korisnike. To će dodati vrijednost našim kupcima tijekom sljedećih godina, istaknuo je Patric Hed, Senior VP za logistička rješenja u TMHE.

Stručnost Toyote u razvoju industrijske opreme za rukovanje materijalima te njihova prisutnost na tržištu, u kombinaciji s Gideonovim softverskim rješenjem i fokusom na specifične tehničke probleme, pruža neusporedivu vrijednost za krajnje korisnike, istaknuo je Josip Ćesić, suosnivač i izvršni direktor Gideona.

Kao prvi rezultat ove suradnje, Toyota (TMHE) planira, tijekom 2024. godine, tržištu predstaviti novo autonomno rješenje za proces komisioniranja i pripreme narudžbi za maloprodajnu distribuciju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti