Dropbox za Android automatski će sinkroznirati sve vaše fotografije

Na našim smartphone uređajima nalazi se pregršt slika, sa zabava, izlazaka, putovanja, itd., a većina nas nema backup tih slika, zar ne?

Zimo Zimo Zimo | 24.02.2012. / 11:00

Dropbox za Android automatski će sinkroznirati sve vaše fotografije

Na našim smartphone uređajima nalazi se pregršt slika, sa zabava, izlazaka, putovanja, itd., a većina nas nema backup tih slika, zar ne?

Dropbox - cloud servis koji omogućuje pohranu podataka, objavio je novu verziju svog servisa za Android koji omogućuje automatsku sinkronziaciju slika, pa tako ukoliko imate slike na vašem mobitelu možete ih dodati na Dropbox putem WiFi mreže ili podatkovnog prometa i tako se osigurati od gubitka vaših dragocjenih slika ili podataka koje se nalaze na vašem telefonu.

Slike koje će biti dodane na Dropbox zadržat će originalnu rezoluciju u punoj kvaliteti, te će biti pohranjene u folder 'Camera Uploads', no problem ovdje je što su slike poredane kronološki i za sada nema mogućnosti da ih poredate prema recimo lokaciji ili nekom događaju.

Također, slike koje se dodaju nemaju mogućnost uređivanja kao što je to recimo slučaj na Google+, no s druge strane Google+ smanjuje slike na 2048px ukoliko ista ima višu rezoluciju.

No Dropbox osim dodavanja slika putem Androida nudi i dodavanje slika sa recimo SD kartice, pa tako će vam se, kada stavite karticu u računalo, prikazati mogućnosti automatske sinkronizacije sa Dropbox folderom - što može biti vrlo korisno ukoliko se bavite fotografije i želite zadržati slike visoke rezolucije na cloudu.

Korisnici sa iOS uređajima ove će mogućnosti dobiti uskoro, a pošto sve ovo zahtijeva i više prostora na cloudu, Dropbox će korisnicima umjesto dosadašnjih 2GB u besplatnoj verziji nuditi 5GB, no to će se povećavati kako će korisnici dodavati slike. Primjerice za prvu sliku dodanu na Dropbox korisnik dobiva dodatnih 500MB prostora.

Dropbox ima konkurente, Google sa Drivom, Apple sa iCloudom i Box koji je jučer omogućio korisnicima Android uređaja besplatnih 50GB prostora.

Dropbox za Android preuzmite na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti