Druga razmjena vještina na FOI Varaždin [NAJAVA]

Zanima vas kako bivši i sadašnji studenti varaždinskog Fakulteta Organizacije i Informatike provode svoje slobodno vrijeme?

Zimo Zimo Damjan Tomšić | 13.01.2011. / 10:43

Druga razmjena vještina na FOI Varaždin [NAJAVA]

Zanima vas kako bivši i sadašnji studenti varaždinskog Fakulteta Organizacije i Informatike provode svoje slobodno vrijeme?

Odgovor na ovo pitanje je događaj zvan Razmjena vještina, odnosno neformalno okupljanje ljudi zainteresiranih za određenu tematiku kao što su računala, informatika, otvoreni kod i slobodni software, gnu/linux, programiranje, baze podataka i sl.

Ove godine, u petak 14. siječnja s početkom u 19.00h u Caffe baru Info u samom podrumu fakulteta održat će se druga po redu Razmjena vještina koja se izvodi se uz pomoć udruge Akademska mreža (Academica).

Kao što znamo studenti danas nakon završetka studija teško pronalaze posao jer nemaju dovoljno konkretnih znanja i vještina vezanih uz informacijske tehnologije, računalstvo i organizacijske vještine, a ovo je jedan dobar primjer kako im pomoći.

Ovaj događaj je izazvao veliku zainteresiranost među studentima i daje im priliku da sa vodećim informatičkim stručnjacima u svojim područjima razmjene konkretne vještine i znanja, naravno s ciljem povećanja vlastite konkurentnosti.

Način rada sastoji se od 20 minutnog uvoda u temu, zatim slijedi radionica/diskusija vezana uz temu, a pozvani su svi bez obzira na iskustvo. Teme ovogodišnje razmjene su :

  • Primjena metoda Business Intelligencea - Josip Šaban (Equidem)
  • Problemi u administriranju Oracle DBa - Dario Botkuljak (Erste IT systems)
  • Optimizacija poslovnih sustava uz pomoć GNU/Linux i Open Source rješenja - Ivan Guštin (ELIN)

Izvijestit ćemo vas kako će biti na ovogodišnjoj Razmjeni vještina, a dotad pogledajte par slika sa vrlo uspješnog prošlogodišnjeg događaja.

Photo via [Tonimir Kišasondi]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti