DUMP - Splitska udruga mladih programera

Dump je relativno mlada neprofitna udruga koju sačinjava skupina od desetak mladih entuzijasta, mahom studenti i učenici, ali i oni koji su odavno izašli iz klupa. Svi oni imaju želju drugima pružiti svoja znanja i podijeliti iskustva.

Zimo Zimo Duje Vrandečić | 09.02.2011. / 21:14

DUMP - Splitska udruga mladih programera

Dump je relativno mlada neprofitna udruga koju sačinjava skupina od desetak mladih entuzijasta, mahom studenti i učenici, ali i oni koji su odavno izašli iz klupa.

Svi oni imaju želju drugima pružiti svoja znanja i podijeliti iskustva.Dump djeluje od 2009. godine kada su njegovi osnivači započeli s predavanjima pod nazivom 'Škola osnova programiranja', a udruga u ljeto 2009 mijenja naziv u DUMP.

Danas iza sebe ima mnoštvo uspješno realiziranih projekata i natjecanja sa kojih se nikada nisu vraćali praznih ruku.

Članovi su proslavljeni i preko Imagine Cupa -- natjecanja koje se svake godine održava u organizaciji Microsoft-a, a omogućuje  studentima da predstave svoje ideje i tehnološka rješenja za neke od najvećih svjetskih problema.

Dumpovci se već nekoliko godina natječu i ostvaruju zavidne rezultate, a neki od projekata su Think Green sa kojim su na Imagine Cup-u 2010 godine osvojili visoko 12. mjesto u konkurenciji od 68 timova iz cijelog svijeta. Ne smijem zaboraviti navesti projekte poput ebus-a koji je priznat kao inovacija te Lost in time.

U svojim prostorijama koje je osigurao FESB, članovi održavaju i predavanja koja su u potpunosti besplatna, a namijenjena su svima koji žele naučiti osnove programiranja. Kako je od ove godine u sklopu FESB-a otvoren i Microsoft inovacijski centar, udruzi je omogućeno održavanje praktičnih vježbi za polaznike predavanja na računalima centra.

U vrijeme pisanja članka u Splitu se održavalo školsko natjecanje u programiranju pod nazivom InfoKup koje je u potpunosti prepušteno članovima Dump-a. Izvještaj s natjecanja možete pročitati na stranicama udruge, ili pogledati njihovu Facebook stranicu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti