Dynamic Island stiže na sve telefone: Objavljeni su novi detalji o nadolazećim modelima iPhonea

Najveće novitete, prema dosadašnjim glasinama, Apple priprema za modele iPhonea iz serije Pro.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.03.2023. / 14:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Za manje od pola godine Tim Cook trebao bi predstaviti nove modele Appleovih telefona. Serija iPhone 15 trebala bi, kao i aktualna generacija, uključivati četiri uređaja o kojima glasine kruže već neko vrijeme. Ovaj tjedan objavljene su nove informacije zahvaljujući kojima smo saznali što sve možemo očekivati od iPhonea 15, 15 Plus, 15 Pro i 15 Pro Max.

Tim Cook Najvažniji projekt Tima Cooka: Apple priprema gadget koji bi trebao zamijeniti iPhone

Jedna od najznačajnijih opcija iz prošle generacije iPhonea bila je Dynamic Island. Opcija nastala integracijom hardvera i softvera pokazala se prilično korisnom i nema sumnje da je možemo očekivati i na sve većem broju telefona koje pokreće Android. Prošle godine predstavljena je samo na modelima iz serije Pro, dok bi se ove godine trebala pojaviti na svim modelima iz serije iPhone 15.

Još jedan novitet vezan uz ekran novih telefona jest i što na nadolazećim uređajima možemo očekivati još manje rubove oko ekrana.

Iako bi svi modeli iPhonea 15 trebali imati Dynamic Island, uređaji iz obične i Pro serije i dalje će se prilično razlikovati, kako opcijama tako i, naravno, cijenom.

iPhone 15 i 15 Plus tako bi i dalje trebali imati frekvenciju osvježavanja ekrana od 60Hz te neće imati Always-on ekran, a pokretat će ih čipset A16 Bionic koji je ugrađen u Pro modele iPhonea 14. Pro verzija iPhonea 15 imat će veću frekvenciju osvježavanja ekrana (120Hz) te najnoviji čipset, A17 Bionic. Kao što je to slučaj sa svim novim modelima, hardver i grafika bit će još bolji, a bit će zanimljivo vidjeti kakve Apple priprema novitete i s kamerama.

Slika nije dostupna Kakva dominacija iPhonea! Od 10 najprodavanijih smartphonea 2022., čak 8 su Appleovi telefoni

Još jedan novitet koji možemo očekivati samo na modelima iz serije Pro odnosi se na tipke. Fizičke tipke bi tako trebale otići u povijest, a opcijama poput pojačavanja/stišavanja te paljenja i gašenja telefona trebalo bi se upravljati putem tipki osjetljivih na dodir. Ipak, zahvaljujući haptičkoj tehnologiji i senzorima, korisnici će osjetiti kada su ih dodirnuli, odnosno uspješno pritisnuli. Također, modeli Pro bi se od običnih iPhonea trebali razlikovati i po materijalu izrade pa će na iPhoneu 15 Pro i 15 Pro Max titanij zamijeniti nehrđajući čelik što znači da će telefoni biti izdržljiviji i lakši.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti