E-demokracija – nešto virtualno ili realno?

Dubrovnik je domaćin međunarodne konferencije o informacijskoj tehnologiji i novinarstvu, koji će se održati od 30. svibnja do 05.lipnja.

Zimo Zimo Zimo | 06.05.2011. / 10:37

E-demokracija – nešto virtualno ili realno?

Dubrovnik je domaćin međunarodne konferencije o informacijskoj tehnologiji i novinarstvu, koji će se održati od 30. svibnja do 05.lipnja.

Kao dio Projekta 404 koji radi na promociji nekomercijalnih projekata koji podupire razvoj interneta, tehnologije i društva u cjelini, a među kojima je i ZIMO kao medijski partner, najavljujemo 16. međunarodnu konferenciju pod nazivom 'E-demokracija – nešto virtualno ili realno?'.

Na konferenciji će sudjelovati brojni domaći i inozemni stručnjaci iz područja informatike i novinarstva, uz podršku Odjela za novinarstvo Fakulteta Političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Odjela informacijskih znanosti Filozofskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

„Doba Internetske revolucije, ali i političke revolucije u brojnim zemljama svijeta reflektiraju se u temama koje se obrađuju na konferenciji pa stoga imamo niz izlaganja o mogućnostima ali i ograničenjima te rizicima e-demokracije, digitalnom jazu i medijskoj pismenosti, utjecaju Interneta i društvenih medija na političku krizu Bliskog Istoka; o WikiLeaksu – demokratizaciji ili demonizaciji elektroničke informacije te o postojanju veze između društvenih medija i mainstream medija, kao i mnoge druge teme“, otkriva prof.dr.sc. Nenad Prelog, jedan od direktora konferencije.

Prva dva dana rezervirana su za radionice u organizaciji IPSA istraživačkog odbora te InMeda i DEL istraživačke mreže, a teme o kojima će se raspravljati su 'Transformacija političke komunikacije putem novih medija', 'Izbori i Internet Kampanje', 'Uloga novih medija u povećanju podrške Europskoj Uniji', 'Europske institucije i Internet', 'Euroskepticizam i Internet'.

Sve ostale informacije o projektu pročitajte na njihovim službenim stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti