Ekran dijagonale od čak 6,5 inča: Apple već radi na najvećem iPhoneu

Novinari Bloomberga "potvrdili" su prijašnje glasine – Apple će najesen predstaviti tri modela, uključujući i jedan od najvećih pametnih telefona na tržištu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.02.2018. / 08:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok je sva pažnja mobilnog svijeta usmjerena prema Barceloni i novim telefonima predstavljenima na Mobile World Congressu, jučer su mediji objavili nove informacije o Appleovim telefona koje možemo očekivati za više od pola godine. Riječ je o "potvrdi" ranijih glasina kako se Tim Cook i ekipa pripremaju za tzv. superciklus u kojem se očekuje veliki porast prodaje Appleovih telefona, a prema tim informacijama, kompanija bi trebala predstaviti tri nova modela iPhonea.

Ovo je velika stvar, komentirao je Gene Munster, jedan od analitičara koji godinama prati Apple, te je dodao kako će ljude naročito privući povećanje dijagonala ekrana – modeli 8 i 8 Plus slični su kao i iPhone 6 i 6 Plus koje je ova kompanija predstavila još 2014. te korisnici traže novitete.

Najveći novitet prošle godine bio je iPhone X, uređaj s ekranom od ruba do ruba i OLED ekranom čija je prodaja, čini se, ipak manja od očekivane, a razlog za to je jasan – cijena od tisuću dolara. Ove godine Apple bi trebao predstaviti nasljednika modela X, njegovu veću verziju iPhone X Plus te klasični iPhone koji će imati LCD kao i iPhone 8/8 Plus.

Prema ranijem izvještaj Ming-Chi Kuoa, ali i prema najnovijim podacima Bloomberga, iPhone X Plus imat će jedan od najvećih ekrana na tržištu – dijagonale od čak 6,5 inča, rezolucije 1242 x 2688 piksela, no dimenzije samog uređaja bit će slične iPhoneu 8 Plus, jer će uređaj imati ekran od ruba do ruba. Ovo će biti Appleov najbolji i najjači telefon, koji će biti posebno zanimljiv poslovnim korisnicima, kažu na Bloombergu.

Osim svih naprednih tehnologija koje ima iPhone X, model Plus na nekim bi se tržištima mogao prodavati i s dva utora za SIM kartice – dio korisnika i dalje koristi usluge dvaju operatera, a drugi utor za SIM kartice bit će zanimljiv i poslovnjacima koji često putuju pa s novom karticom mogu nastaviti koristiti stari telefon. Trenutno nema nekih informacija o potencijalnim velikim novitetima koje će imati nasljednik iPhonea X, dok će model s LCD-om imati ekran od ruba do ruba dijagonale 6,1 inča te također podršku za Face ID.

Svi modeli radit će na novoj verziji Appleova operativnog sustava za mobilne uređaje iOS 12 te će imati novu i snažniji generaciju hardvera (A12 procesor).

Ipak, većinu potencijalnih korisnika sigurno zanima cijena, no ona još nije objavljena, a na Bloombergu upozoravaju kako bi se do rujna neki Appleovi planovi ipak mogli promijeniti.

Izvor: Bloomberg
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti