Kompanija iza koje stoji mnogo uspješnih igara, proširuje svoje poslovanje prema sve brže rastućem tržištu društvenih igara.

EA je kupio kompaniju Ohai, piše to VentureBeat, no službena potvrda još nije stigla. Naime, Ohai je kompanija koju su osnovali 2008. godine bivši profesionalni igrač Quake 2 igre te bivša članice kompanije Charles River Ventures.

Kompanija Ohai primila je investiciju od 6 milijuna dolara godinu dana nakon što je osnovana, a njezin smjer bio je izrada društvenih igara. Kompanija je 2009. godine lansirala igru City of Eternals, no iako je imala neke ozbiljnije igrače igra nikada nije zaživjela, djelom radi toga što Facebook u to vrijeme nije bio dobra platforma za sinkronizirane igre, te zato što je bila u realnom vremenu.

Kasnije je kompanija pokušala i sa izradom igara u Flashu 3D, no ni to im nije pošlo za rukom.

Cijena ove akvizicije još je uvijek nepoznanica, no kako se nagađa, cijena je vrlo niska. EA, nekad najpopularnija kompanija za igre, pokazala je novi smjer kretanja tvrtke i nove načine zarade, a samim time lako je moguće da EA postane ozbiljna konkurencija mega uspješnoj Zyngi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju