Elon Musk: “Ako ne uspijete u Tesli, idete raditi za Apple”

Apple i Tesla imaju sve više zajedničkih stvari, kao što je na primjer električni automobil.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 09.10.2015. / 09:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Poznato je da Apple ulaže u razvoj električnog automobila, barem tako kruže glasine, no kad upravo Apple “krade” zaposlenike od Tesle, onda se mora raditi o nečem važnom.

Iako Tesla već ima svoju uspješnicu naziva Model S, a nedavno je objavio i Model X, Apple još uvijek nema ništa. No to ne znači da neće uskoro imati, na što sve glasine upućuju.

Kako god bilo, u jednom od intervjua, Musk je istaknuo da je poručio svojim zaposlenicima da je Apple mjesto na koje odlaze ako “ne uspiju u Tesli.” 

“Oni su zaposlili ljude koje smo mi otpustili. Uvijek se šalimo da je Apple “Teslino groblje.” Ako ne uspijete u Tesli idete raditi za Apple. Ne šalim se.”

Na pitanje o Appleovim ambicijama u auto industriji, Musk kaže:

“Jeste li dobro proučili Apple Watch? Ozbiljno, dobro je što se Apple kreće i ulaže u tom smjeru. No automobili su puno kompleksniji od pametnih telefona i satova.”

Na sve to Musk dodaje kako ne možete otići u Foxconn i reći im da vam naprave automobil, no isto tako kaže kako je automobil logičan slijed za kompaniju kako bi ponudila značajniju inovaciju. “Nova olovka ili veći iPad nisu dovoljno relevantni proizvodi.”

Može li Apple sustići Teslu, i hoće li uopće krenuti u tom smjeru, pokazat će vrijeme, ali činjenica je da je automobil nešto što bi moglo biti zanimljivo Appleu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti