Elon Musk Cybertruckom pregazio prometni stup ispred restorana, ništa nije primijetio

Teslin Cybertruck sa šefom te tvrtke za upravljačem našao se ponovno u centru pažnje nakon što je Elon Musk izlazeći s parkinga luksuznog restorana u Malibuu prešao preko signalnog prometnog stupića kao da i ne postoji na cesti. To je podiglo zabrinutost oko pitanja koliko su pješaci sigurni pored takve grdosije u prometu.

Branimir Vorša | 10.12.2019. / 10:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elon Musk je nakon izlaska s djevojkom i prijateljima na večeru u luksuzni restoran u Malibuu, vozeći Teslin Cybertruck pomeo prometni stupić izlazeći s parkinga restorana. Incident nije prošao nezabilježeno, a na Twitteru se brzo pojavila snimka koja pokazuje kako je Cybertruck prešao preko prometnog stupića kao da je riječ o stošcu od običnog papira.

Musk se nakon incidenta nije zaustavljao, a moguće je da zapravo nije ni primijetio da je pregazio prometni stupić.

Dok je Musk večerao u restoranu s djevojkom i prijateljima, na parkiralištu restorana okupilo se mnoštvo koje je iskoristilo priliku za fotografiranje Cybertrucka, a među njima se našao i holivudski glumac Edward Norton.

Slika nije dostupna Policija iz Dubaija pohvalila se na Twitteru: Ovo je pojačanje u njihovu voznom parku

Slika nije dostupna Unatoč fijasku na predstavljanju Cybertrucka, Musk se pohvalio s 200 tisuća narudžbi

Dosad su mišljenja oko Cybertrucka podijeljena, posebice kad je riječ o njegovu futurističkom dizajnu. Dok njegov dizajn umjetnički direktor iz kultnog filma Blade Runner, Syd Mead, smatra "jednostavno prelijepim", drugi misle da bi mogao predstavljati opasnost za druge sudionike u prometu.

Šef australske organizacije za ocjenjivanje sigurnosti automobila (ANCAP) James Goodwin smatra da je uglati dizajn Cybertrucka "dosta grub" te da "nema puno područja koja bi mogla popustiti u naletu na pješaka".

Procjenjujemo mjesta udara od naleta na noge ili glavu... prednji dio izgleda kao da nema prostora za praštanje pri naletu na noge pješaka, rekao je australskim medijima Goodwin.

Vidjeli smo dosad da Cybertruck možete tući i maljem po karoseriji bez ikakvog učinka, pa je malo vjerojatno da bi toj karoseriji nalet na pješaka nanio ozbiljnu (ako ikakvu uopće) štetu.

Isto tako, Cybertruck nema bočna zrcala, a to isto znači da nije cestovno legalan. U SAD-u ne smatra se legalnim ni ako vozilo ima umjesto bočnih zrcala sustav kamera koji ih zamjenjuje.

Izvor: Independent

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti