Elon Musk nudi pomoć: Tesla može obnoviti opskrbu struje Portorika

Osnivač Tesle i SpaceX-a, Elon Musk, rekao je da vjeruje da, pomoću baterija i solarne energije, može ponovno izgraditi opskrbu struje Portorika.

B.F.M. | 06.10.2017. / 11:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elon Musk objavio je na Twitteru u četvrtak: "Teslin tim za mnoge je manje otoke diljem svijeta izgradio mnogo solarnih postrojenja te isto može učiniti za Portoriko. Takva je odluka u rukama vlade Portorika, PUC-a (Komisije za javne usluge), onih na koje će to utjecati, te, najvažnije, građana Portorika."

Tesla je već, kako je Musk istaknuo, radila na sličnim projektima na manjim otocima poput Američke Samoe i Havaja, izvještava The Hill.

Oba otoka imaju mnogo manju populaciju od one na Portoriku. Međutim, Musk je uvjeren da se projekt može povećati kako bi zadovoljio potrebe većeg otoka.

Trenutačno samo 10 posto stanovnika Portorika ima pristup struji. Ricardo Rosselló, guverner Portorika, rekao je u ponedjeljak da bi ponovno uspostavljanje struje moglo trajati mjesec dana, a i tada će struju imati samo svako četvrto domaćinstvo.

Rješenje koje nudi Tesla predstavlja dugoročnu opciju. Kako bi odmah Portoriku pružila dodatne izvore energije, ta je kompanija već poslala stotine svojih baterija Powerwall.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti