Elon Musk pomaže Floridi sa svojim satelitima Starlink

Guverner Floride Ron DeSantis rekao je u subotu da je izvršni direktor SpaceX-a Elon Musk pristao pružiti satelitsku internetsku uslugu svoje kompanije - Starlink - za pomoć u odgovoru na uragan Ian u područjima jugozapadne Floride, još uvijek bez internetske veze.

Hina | 02.10.2022. / 09:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Surađujemo s Elonom Muskom i satelitom Starlink. Oni pozicioniraju satelite Starlink kako bi osigurali dobru pokrivenost jugozapadne Floride i drugih pogođenih područja, rekao je DeSantis novinarima.

Očekujemo 120 dodatnih velikih Starlink jedinica koje će biti raspoređene na jugozapadu Floride, dodao je.

Kruzer Zahvaljujući Starlinku, i putnici na kruzerima moći će surfati velikim brzinama

Florida, Sjeverna i Južna Karolina pokušavaju se oporaviti od razaranja koje je izazvao uragan Ian, jedna od najjačih oluja koja je pogodila američko kopno i koja je ostavila desetke milijardi dolara šteta i nepoznati broj umrlih.

Oluja je u srijedu pogodila floridsku obalu Meksičkog zaljeva, pretvorivši obalne gradove u područja katastrofe.

Ceste na mjestu udara Iana na Južnu Karolinu poplavljene su i blokirane drvećem, dok su brojni stupovi oštećeni.

Oko 1,9 milijuna domova i tvrtki ostalo je bez struje u Karolini i Floridi, prema web stranici za praćenje PowerOutage.us.

Slika nije dostupna Rusi zaprijetili Musku: Starlink bi mogao postati "legitimna meta odmazde"

I broj žrtava i troškovi obnove ostaju nepoznati, ali su, kako je Florida ulazila u treći dan nakon prvog udarca Iana, razmjeri štete postajali očiti.

Postoje izvješća o najmanje 21 smrtnom slučaju, rekao je Kevin Guthrie, direktor državnog Odjela za upravljanje hitnim situacijama, na jutarnjem brifingu u petak. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti