Elon Musk predstavio prvi primjerak Teslinog Modela 3, naručeno preko 700 tisuća primjeraka

Prvi automobili Teslinog Modela 3 su izrađeni i spremni za vožnju, rekao je Teslin čelnik Elon Musk. Musk je podijelio slike automobila, prvog modela namijenjenog za masovno tržište.

B.F.M. | 09.07.2017. / 11:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prvi automobili Teslinog Modela 3 izrađeni su i spremni za vožnju, rekao je Teslin čelnik Elon Musk. Musk je podijelio i slike Modela 3, prvog modela namijenjenog za masovno tržište.

Primjerak Modela 3 kojeg možete vidjeti ispod pripada Musku, koji je napisao: "Proizvodna jedinica 1 Modela 3 je izrađena i proizlazi kroz finalne testove. Slike stižu uskoro."

Kupac koji je rezervirao prvi primjerak Modela 3 je, tvrdi Musk, odustao od prvog primjerka kako bi ga mogao dobiti Musk: "Ira Ehrenpreis imao je pravo na prvi automobil ovog modela jer je prvi automobil platio u cijelosti. Odrekao se tog prava zbog mog 46. rođendana. Hvala Ira!"

Oko 30 primjeraka Modela 3 kupcima će biti dostavljeno do 28. srpnja. Iz Tesle su rekli da će u rujnu proizvesti još 1500 automobila teće  do kraja prosinca proizvoditi 20 tisuća primjeraka mjesećno.

Musk je u ožujku prošle godine otkrio Model 3 i nedugo nakon toga počeo primati predujme od 1000 dolara (6,5 tisuća kuna). U tjedan dana broj narudžbi popeo se na 325 tisuća.

Tada su iz Tesle rekli da je agregatna vrijednost narudžbi oko 14 milijardi dolara (91 milijardi kuna). Od tada broj narudžbi porastao je za 400 tisuća.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti