Elon Musk se brine da bi ga 3. svjetski rat mogao spriječiti u kolonizaciji Marsa

Čini se da šefa Tesle ne brine tehnološka strana razvoja projekta, već njegova ugroženost zbog sve napetijih odnosa svjetskih sila.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 14.12.2015. / 18:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elon Musk, američki poduzetnik s milijunima na računu (poznat kao jedna od utjecajnijih osoba na tehnološkoj sceni u 21. stoljeću te osoba zaslužena za razvoj i napredak tvrtke Tesla Motors), nedavno je u intervjuu za GQ izjavio kako je zabrinut da bi Treći svjetski rat mogao pokvariti njegove planove o kolonizaciji ovog crvenog planeta.

Moglo bi se reći kako se njegovo ime i prezime već urezalo kao sinonim za ideje iz znanstveno-fantastičnih filmova, budući da smo se već naslušali njegovih ideja od kojih je možda najpoznatija ona o kolonizaciji Marsa.

U razgovoru za GQ, Musk je pričao o nekoliko svojih projekata poput Hyperloopa, Tesle, koncepta svemirskih odijela te naravno o čovjekovom putu na Mars. Istaknuo je kako je "čovječanstvo moralno odgovorno da uspostavi vezu na nekom drugom planetu - baš kao prilikom backupa podataka na vaše računalo, samo 54.6 milijuna kilometara dalje". Kako god, čini se da Muska više ne brine ona tehnička strana ovog projekta, ali i drugih projekata, već problemi koji bi ga mogli omesti u ostvarivanju istih...

"Mislim da ne možemo isključiti mogućnost početka Trećeg svjetskog rata. Znate da su 1912. godine govorili kako je čovječanstvo ušlo u novo doba mira i prosperiteta, tzv. "zlatno doba", odnosno da je rat završio. Nakon toga imali smo Prvi svjetski rat, nakon kojeg je uslijedio Drugi, a zatim i Hladni rat."

Musk je na kraju zaključio kako treba podvući crtu pod činjenicu da postoji velika mogućnost pojave novog sukoba u svijetu te da bi to moglo prouzročiti mnogo veće posljedice nego što su oni u povijesti. 

Bilo je i priče o ostalim segmentima njegovih "zabavnih parkova", a intervju u cijelosti možete pročitati ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti